Vokālais kvartets “Neaizmirstulītes” izdod jaunu singlu “Pieneņu nakts”

TVNET
Foto: Publicitātes foto

Vokālais kvartets “Neaizmirstulītes” izdod oriģinālmūzikas singlu “Pieneņu nakts” un izsludina rudens koncertus dzejas mēneša ietvaros koncertprogrammā “Ieslēdz gaismu!” ar Matīsu Žilinski un dzejnieci Ingu Pizāni.

Oriģināldziesma “Pieneņu nakts” ar Ingas Pizānes dzeju ir rakstīta vokālajam kvartetam “Neaizmirstulītes”.

“Dzeja ar sievišķīgiem detektīvromāna cienīgiem nospiedumiem atsauc atmiņā kņudinošas sajūtas un jutekliskas emocijas no vasarīgām mīlas pūsmām pieneņu pūku vieglumā. Šis emocionālais stāvoklis projicējies mūzikā,” stāsta idejas un mūzikas autore, vokālo sabalsojumu veidotāja un grupas dziedātāja Elīna Ose.

Dziesmas ierakstā kvarteta “Neaizmirstulītes” dziedātājas Madara Orola, Laura Goba, Laura Leontjeva un Elīna Ose un mūziķi: Austris Kalniņš (klavieres), Pauls Ķierpe (bungas), Aivars Meiers (bass), Otto Trapāns, Maija Siliņa, Terēze Vaivode-Laimīte (vijoles). Dziesmas aranžiju veidojis Kristaps Krievkalns. Dziesmas dzeja ir no Ingas Pizānes dzejas krājuma “Tu neesi sniegs” (2016).

“Neticami, bet dzejoli, kas ņemts par pamatu dziesmai "Pieneņu nakts", sarakstīju pirms 15 gadiem. Atceros gan sajūtu un cilvēku, kam tas veltīts, gan brīdi, kad vārdi ienāca prātā. Starp Vecrīgu un 11. novembra krastmalu. Pavasara iemīlēšanās skurbulī, kad esi gatavs izklīst cauri visām pilsētas ielām, lai būtu kaut mazākā iespēja viņu satikt. Paldies Elīnai Osei, grupai “Neaizmirstulītes” un Kristapam Krievkalnam par iespēju šim dzejolim piedzimt dziesmā. Jūtos priecīga, pagodināta un ceru, ka dziesma paspilgtinās iemīlēšanās un vasaras piedzīvojumu noskaņu visiem, kuri to klausīsies,” saka dzejas autore Inga Pizāne.

Kvartets “Neaizmirstulītes” atpazīstamību Latvijā guvis, izpildot 50.-80. gadu spilgtākās latviešu un pasaules estrādes dziesmas, kā arī izzinot un atdzīvinot latviešu estrādes mazāk zināmās un ne reizi neieskaņotās dziesmas.

Šajā vasarā grupa uzstāsies kopā ar Laimi Rācenāju, Jelgavas kamerorķestri un septembrī turpinās sadarbību ar dzejnieci Ingu Pizāni, veidojot jaunu akustisku koncertprogrammu “Ieslēdz gaismu!”, kur mūzika mīsies ar dzejas lasījumiem un pie klavierēm sēdīsies pianists Matīss Žilinskis.”

Dziesma “Pieneņu nakts” tapusi ar AKKA / LAA Autoru stipendijas atbalstu. Mikss un māsterējums – Armands Treilihs. Paldies Saulkrastu kultūras centram par atbalstu ieraksta tapšanā.

Nepalaid garām!

Uz augšu