Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Es to uzrakstīju, kad šķīros." Šipkēvics par jauno albumu

Jānis Šipkēvics
Jānis Šipkēvics Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien, 6. jūnijā, klajā nāca mūziķa Jāņa Šipkēvica (Shipsea) jaunākais albums "Lielās cerības", kurā viņš apdziedājis arī savu pirmo laulību.

Iepazīstinot klausītājus ar jauno albumu, viņš teic: "Es to uzrakstīju pirms desmit gadiem, kad šķīros. Tolaik vispār nebija drosmes ko tādu vispār izteikt vārdos, un kur nu vēl publiski. Varbūt šovasar noder kādam kā atbalsts vai iedrošinājums. Mans personīgais novērojums – pēc kopdzīves iet dažādus ceļus var arī cieņpilni, saglabājot mīlestību. To novēlu paturēt prātā. Bet, protams, pirmkārt novēlu neizšķirties."

Dziesmā "Lielās cerības" ir vārdi: "Piedod, mīlestība mana, tu, kas paliek viņpus kraujas. Kļūdas mēdz būt, vai, cik dumjas; esiet sveicinātas, skumjas! Ardievu, lielās cerības, ardievu, sapņu nams, kam reiz mēs akli ticējām, tas nav vairs iespējams."

Foto: janissipkevics/ Instagram

Šipkēvica laulība ar dizaineri Leldi Ozoliņu ilga astoņus gadus, bet viņu attiecības bija krietni ilgākas. Pagājuši jau desmit gadi, kopš abi lēma iet katrs savu ceļu.

Nu Jānis Šipkēvics ir precējies ar Zani Šipkēvicu un abi audzina divus bērnus – Kristapu un Jūnu. Ar sievu Zani viņš iepazinies, strādājot kopā. Viņš to savulaik nodēvēja par dienesta romānu, kas pārauga "dienesta stāvoklī".

Jauno albumu "Lielās cerības" mūziķis sauc par ļoti personīgu – "tas ir grūtību pārvarēšanas albums". Albumā iekļautas dziesmas, kas tapušas pirms desmit gadiem. Šis bijis būtisku pārmaiņu laiks –  ne tikai pirmās laulības šķiršana, bet arī mūzikas un sevis meklējumi.

6. un 7. jūnijā mūziķis atklāj koncertnotikumu sezonu "K.K. Fon Stricka villā".

Uz augšu