Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Pienākumu pret savu kundzi esmu izpildījis." Raimonda Paula mīļotajai Lanai kapavietā uzstādīts īpašs piemineklis

Foto: Raimonds Pauls/ Facebook

Lāčupes kapos uzstādīts piemineklis komponista Raimonda Paula mīļotajai sievai Lanai, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Pieminekļa autors ir tēlnieks Ojārs Feldbergs. "Tie ir klavieru taustiņi – divi balti un viens melns," skaidro Feldbergs un piebilst, ka ideja par pieminekli radās, izrunājoties ar ģimeni.

Sarunā ar "Privāto Dzīvi" komponists Raimonds Pauls teic, ka oficiāli piemineklis nav atklāts. "Savu pienākumu pret savu kundzi esmu izpildījis. Es to viņai solīju. Un, manuprāt, sanāca vienkārši un ļoti skaisti. Lai jau sievai tiek…" teic komponists.

Pauls dalījās arī ar visai nepatīkamu situāciju, ko nācies piedzīvot, sievai mūžībā aizejot: "Vietiņa kapos ar mokām mums tika atrasta. Domāju, ka par saviem darba gadiem esmu kaut ko vairāk pelnījis, bet nu izrādījās, ir tā, kā ir."

Turpat blakus atdusas arī Paula vecāki.

Jau vēstīts, ka 2023. gada 4. augustā sabiedrību pāršalca skumja vēsts - pēc slimības 84 gadu vecumā mūžībā devās maestro Raimonda Paula sieva Lana Paula. Maestro ar dzīvesbiedri pērnā gada 31. augustā atzīmētu 61. kāzu jubileju.

Atvadīšanās no Lanas notika vien tuvāko lokā. Piemiņas pasākums pirms kremēšanas noritēja 8. augusta pusdienlaikā, un tajā piedalījušies tikai pieci cilvēki – pats Raimonds Pauls, meita Anete ar vīru un Paulu mazmeitas Annamarija un Monika.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 18. jūnija numurā.

Uz augšu