Uzzini, kāda bija iecienītākā mūzika Līgosvētkos! (1)

TVNET
Grupa "Bermudu Divstūris"
Grupa "Bermudu Divstūris" Foto: Zane Bitere/LETA

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 26. nedēļa atspoguļo līgo nedēļā iecienītāko mūziku.

Radiostaciju tops

26. nedēļā Latvijas radiostacijās visvairāk spēlētākā bijusi Billijas Eilišas dziesma “Lunch”. Otrajā vietā ierindojies Eminems ar “Houdini”, bet no astotās uz trešo vietu lēcienu piedzīvojusi amerikāņu mūziķa Shaboozey dziesma “A Bar Song (Tipsy)”, kas ieturēta kantrī popa stilistikā.

Foto: publicitātes

No latviešu singliem joprojām visspēlētākā ir “Instrumentu” - “Tu iekriti manī”, lielajā top20 tā ir 12. vietā. Radiostacijas iecienījušas arī Dona jaunāko singlu “Sāp” - starp latviešu singliem tas ir otrais, lielajā topā ieņem 21. vietu. Trešais radiostacijās spēlētākais latviešu mūzikas jaunums ir “Labvēlīgais Tips” ar “Šanhajā jau vakars”.

Straumēšanas tops

26. nedēļa ir bijusi latviešu mūzikas uzvaras gājiens straumēšanas topā - 2024. gadā vēl nav bijis tā, ka lielajā straumēšanas top 20 ir septiņas latviešu dziesmas! Tas lielā mērā izskaidrojams ar Jāņu svinēšanas specifiku, kurai piestāv arī latviešu mūzikas klausīšanās.

Top 20 virsotnē ir apvienība “Olas” ar singlu “Nārnija”, kurā piedalās arī dziedātāja Esmeralda un producents heywhosthatkid. Otrajā vietā ir Tomijs Ričmens ar “Million Dollar Baby”, bet trešajā vietā Artemas ar “I Like The Way You Kiss Me”.

Foto: publicitātes

Top 20 iekļuvušas tādas latviešu dziesmas, kuras varam dēvēt par superhitiem: “Bermudu Divstūris” un “Apvedceļš” ar “Brāl' Ar Dzīvi Nekaulē” - ieņem piekto vietu. Patrisha un Fiņķis ar “Raķešu zinātne” ir sestajā vietā. “Apvedceļa” mūžam zaļās “Zemenes” ir 11. vietā. Projekts “Jātnieki” ar “Balle Baložos” - 13. vietā. Savukārt 16. vietā ir “Singapūras Satīns” ar “Degvielu”, bet 19. vietā “Dakota” ar “Kurtizāņu ugunskurs”, kas nekad iepriekš nav bijusi straumēšanas topā.

No latviešu singliem klausītāji bija iecienījuši arī “Ferrum” ar “Dzērvenīte” - lielajā topā tā ir 22. vietā. “Singapūras Satīns” un “A-Europa” ar “Uz seen” ir 24. vietā, bet Agnese Barone un Ainars Mielavs ar “Tā” ieņem 25. vietu.

Mūzikas jaunumi

Tik tikko iznākuši popdziedātājas Kamilas Kaveljo jaunais albums “C,XOXO”, grupas “Imagine Dragons” albums "LOOM", un arī reperei Megan Thee Stallion ir jauns albums “Megan”. Šajā nedēļā ar jaunu singlu “TOBEY” iepriecinās reperis Eminems. Latvijas mūzikā jūlijā ierasti ir mazāk mūzikas jaunumu, bet varbūt šī vasara atnesīs kādu jaunu hitu, ko mūziķi prezentēs vasaras festivālos.

Nepalaid garām!

Uz augšu