Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Grupa “DAGAMBA” noslēgusi vērienīgu koncerttūri Ķīnā: "Visi dziedāja līdzi!"

Grupa “DAGAMBA” realizējusi vērienīgu 11 solo koncertu tūri vienā no pasaules lielākajām valstīm – Ķīnā. Apvienība priecēja klausītājus vienpadsmit dažādās pilsētās, uzstājoties koncertzālēs, kurās koncertus regulāri sniedz daudzi pasaulē populāri mākslinieki.

Pēc mēnesi garas koncerttūres grupa “DAGAMBA” atgriezusies no tālās Ķīnas, piepildīta ar jaunām pieredzēm, iespaidiem un neaizmirstamām koncertu atmiņām. Šī ir bijusi apjomīgākā tūre vienas valsts ietvaros, kāda jebkad bijusi, kā arī liels sasniegums Latvijas mūzikas industrijai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAGAMBA (@dagamba_official)

Grupa ir izturējusi milzīgu atlasi jeb konkursu, kurā no neskaitāmām pasaules labākajām crossover (starpžanru) mūzikas žanra grupām tika izvēlēta tieši “DAGAMBA”!

Stāsta mūziķis Valters Pūce: “Neticami skaista un piedzīvojumiem bagāta koncerttūre, kur redzējām, kā mūsu koncertos notiek publikas transformācija no kautrīgajiem ķīniešiem pirmajās minūtēs līdz mežonīgiem rokmūzikas faniem. Par šādu publikas reakciju bija pārsteigti pat koncerttūres organizatori, un tas noteikti pārspēja pat vispozitīvākās ekspektācijas.”

“DAGAMBA” koncertos atskaņoja labākos skaņdarbus no visām savām programmām. Lai arī kurā pasaules malā koncerts notiktu, grupa vienmēr atskaņo latviešu mūziku, tāpat programmā nemainīgi tiek iekļauts kāds ukraiņu skaņdarbs, paužot savu nostāju un atgādinot, ka karš vēl nav beidzies.

Koncerta kulminācijā “DAGAMBA” kopā ar skatītājiem vienojās kopīgā Bēthovena “Odā priekam”, kas arī zināma kā Eiropas Savienības himna, ko grupai par pārsteigumu tiešām zināja dziedāt līdzi visu koncertu apmeklētāji!

Lai arī “DAGAMBA” Ķīnā ir pirmo reizi, grupa visur tika uzņemta ar lielām ovācijām un sajūsmu, kas liecina, ka šī sadarbība sekmīgi varētu turpināties arī nākotnē!

Grupas mūziķi vēl piebilst: “Īpaši patīkama sajūta bija apzināties, ka grupa, pārstāvot mazu valsti – Latviju, spēj pārsteigt un aizraut cilvēkus citā pasaules malā, kur ar vārdiem sarunāties nav iespējams! Katrā no 11 pilsētām, kur uzstājāmies, tikām uzņemti ar īpašu sirsnību un jutāmies ļoti gaidīti. Liels prieks, ka “DAGAMBA” tur ir lielā cieņā un spēj ar mūziku uzrunāt tik daudz cilvēku!”

Grupa atgriezusies Latvijā, lai ar jauniem spēkiem un iedvesmu dotos pie saviem klausītājiem dažādās Latvijas pilsētās:

10. augustā Rojā

17. augustā Saulkrastos

24. augustā Līgatnē, kultūras centrā “Zeit”

6. septembrī Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē

7. septembrī Ikšķilē

19. oktobrī Daugavpilī.

Nepalaid garām!

Uz augšu