Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Amerikāņu džeza un spāņu flamenko ķīmijas reakcijas koncertdārzā "Pūt, vējiņi!"

"Labvakar, dāmas un kungi! Kā jums klājas?", piektdienas vakarā koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" sanākušos klausītājus uzrunāja britu džeza pianists Džūlians Džozefs. Viņa interpretācija par Džordža Gēršvina ikonisko "Rhapsody in Blue" (Rapsodiju blūza stilā) aizveda klausītājus skaistā ceļojumā pa Amerikas lielpilsētu urbāno neprātu un tajā mītošo džeza enerģiju un brīvības piesātināto garu.

Vasarīgi krāšņo koncerta programmu ar Bernsteina, Sensānsa, Gēršvina, Bizē, Himeneza, de Faljas un vēl citu komponistu mūziku ar saulainu Spānijas pieskārienu un temperamentīgām dejām bagātināja flamenko mākslinieki Letīcija Domingesa un Manuels Bellido.

Flamenko mākslinieki Letīcija Domingesa un Manuels Bellido.
Flamenko mākslinieki Letīcija Domingesa un Manuels Bellido. Foto: Jānis Vecbrālis

Ar Džūlianu Džozefu Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā vēl reizi kopā kāps uz skatuves Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā pirmdien, 15. jūlijā.

Vēl bez “Rhapsody in Blue” Dzintaru koncertzālē orķestris atskaņos arī Morisa Ravēla spožo un karstasinīgo rapsodiju vijolei ‘‘Čigāniete’’ un Pablo Sarasates ‘‘Karmenas fantāziju”, kur solo izpildīs vijolniece Kristīne Balanas. Biļetes uz koncertu pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un tīmeklī

Amerikāņu pianists Džūlians Džozefs. 
Amerikāņu pianists Džūlians Džozefs. Foto: Jānis Vecbrālis

Savukārt no 2. līdz 18. augustam, piedāvājot dažādus izsmalcinātus muzikālus notikumus, kas apvienos augstākās raudzes māksliniekus un aizrautīgus klausītājus, Liepājas Simfoniskais orķestris apceļos Dienvidkurzemes novadu ar savu mūzikas festivālu “Rimbenieks”.

Pateicoties Dienvidkurzemes novada domes sniegtajam atbalstam, ieeja festivāla “Rimbenieks” koncertos arī šogad būs bez maksas. Festivāla programma atrodama orķestra mājaslapā

Bet 24. augustā divos koncertos (14.00 un 19.00) koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” klausītāji varēs piedzīvot neaizmirstamas emocijas Mārtiņa Brauna mūzikas programmā “Mārtiņš Brauns. Dziesma par spēli”.

Komponists un pianists Mārtiņš Brauns.
Komponists un pianists Mārtiņš Brauns. Foto: Publicitātes

Leģendārā latviešu komponista mūzikā Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā tiksies ar solistiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Ievu Kerēvicu, kopīgi atskaņojot “Dziesmu par spēli”, “Daugaviņa”, “Dzied’ ar mani tautu meita”, “Es nesatiku”, “Lielais Alberts”, “Mīla ir kā uguns”, “Mūžīgā pilsēta” un citas gan smeldzīgi melanholiskas, gan ironiski jauneklīgas dziesmas.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un tīmeklī.  

Nepalaid garām!

Uz augšu