Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Ieskaties grupas "Drošais ceļš" video filmēšanas aizkadros un noklausies jauno dziesmu!

Foto: Publicitātes foto

Grupa “Drošais ceļš” (“Apvedceļš”) laidusi klajā jaunu singlu “Ceļš nav skrejceļš”, aicinot cilvēkus būt atbildīgiem pie auto stūres un neapdraudēt sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Singls tapis sadarbībā ar VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) satiksmes drošības kampaņā “Ceļš nav skrejceļš”. Tās mērķis ir veicināt drošu dalību ceļu satiksmē, mudinot autovadītājus atturēties no agresīva braukšanas stila, bīstamas apdzīšanas un ātruma pārsniegšanas, kas izraisa ceļu satiksmes negadījumus ar smagām un pat letālām sekām.

Dziesma vēstī par agresīvu braucēju, kura nerēķināšanās ar noteikumiem un apkārtējiem satiksmes dalībniekiem noved pie traģēdijas. Videoklipa galvenais varonis piedzīvo nedienas bārā, kam seko gluži reālas ainas no notikušām avārijām. Videoklipu filmējis pieredzējušais kino, operas un teātra režisors Aiks Karapetjans, kura režisētie darbi vairākkārt nominēti un apbalvoti ar valsts mēroga godalgām.

Stāsta grupas “Drošais ceļš” līderis Jānis Krūmiņš: “Agresija vairo agresiju, kas uz ceļa ir īpaši bīstama. Tas var būt tikai laika jautājums, kad agresīvas braukšanas rezultātā kāds var salauzt ne tikai savu, bet arī citu cilvēku likteņus.

Foto: Publicitātes foto

Neslēpsim, ka arī mums ir rūgta pieredze ar pārgalvību pie stūres. Nākas atzīt, ka dažkārt tikai reāls negadījums var piespiest pārdomāt un mainīt savu braukšanas manieri.

Foto: Publicitātes foto

Šovasar ar vēstījumu, lai ceļš nebeidzas grāvmalā, esam laiduši klajā tematisku singlu par agresīvas braukšanas sekām un esam gatavi runāt par agresīvas braukšanas problemātiku tā, kā to protam vislabāk, – ar dziesmu! Ceram, ka raisīsies diskusija par šo tēmu, ļaujot cilvēkiem paskatīties uz agresijas izpausmēm no jauna skatu punkta.”

Foto: Publicitātes foto

Šovasar grupa ar nosaukumu “Drošais ceļš” papildus klausītāju jau iecienītajam “Apvedceļa” repertuāram izpildīs arī jaunas dziesmas, kas veltītas ceļu satiksmes drošības tēmai.

Foto: Publicitātes foto

Ilze Šipkēvica, CSDD Komunikācijas departamenta vadītāja aicina: “Mēs, CSDD, allaž meklējam jaunu un radošu pieeju, kā uzrunāt autovadītājus par dažādām satiksmes drošības tēmām. Šobrīd kantrī stila mūzika gūst arvien jaunas virsotnes visā pasaulē, to izpilda skatuves lielmeistari, tāpēc priecājamies, ka arī mūsu klausītāji novērtējuši grupas “Drošais ceļš” pirmo singlu, un aicinām ieklausīties nozīmīgajā vēstījumā arī grupas nākamajā skaņdarbā, kas veltīts agresīvas braukšanas tēmai.”

Nepalaid garām!

Uz augšu