Šīgada festivāls “Positivus” daudzu tā apmeklētāju atmiņā paliks nevis ar to, kas tajā notika, bet – kas tajā nenotika. Austrāliešu ģitārpopa grupa “Royel Otis” savu koncertturneju Eiropā atcēla vispār, reperis "Ski Mask The Slump God" dalību festivālā atcēla loģistikas problēmu dēļ, bet piektdienas, 19. jūlija, vakara nagla, reperis Offset “uzkārās” Londonā, un citu tikšanās reizi jāsāk plānot arī angļu rokgrupas “Nothing But Thieves” faniem.

Noskaties: "Positivus 2024" atskata video

Šāda iespēja būs salīdzinoši drīz – nākošā gada 6. februārī Eseksas kvintets uzstāsies Tallinā, Unibet arēnā, bet 8. februārī – Viļņā, Compensa koncertzālē. Iespējams, Rīgai māņticības dēļ “Nothing But Thieves” kādu laiciņu metīs līkumu.

Grūti jau ir. Pie galda futbola spēles festivāla teritorijā dzirdēju ilggadēja festivālu braucēja bēdu stāstu, kuru viņš klāstīja izdevniecības “Jersika Records” vadītājam Marekam Amerikam, kurš tobrīd dzenāja mazos plastmasas vīriņus pēc futbolbumbas.

Mūzikas mīļotājs bija no Somijas un speciāli bija iegādājies biļeti tieši uz “Nothing But Thieves” koncertu. Par citām apvienībām viņam neesot ne jausmas. Tomēr jaunā vīrieša skats uz dzīvi bija gaišs – lūk, viņš bija guvis sev dzirdīgas ausis, un ļoti ticams, ka arī turpmākā festivāla diena viņam pagāja samērā patīkami un varbūt viņš sasniedza kādas jaunas muzikālās atklāsmes.