Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Cēsis un Rīga uzņems pasaules mūzikas festivāla "PORTA" viesus un klausītājus

“Bani Hill Band” (Gruzija)
“Bani Hill Band” (Gruzija) Foto: Publicitātes foto

Pie saviem klausītājiem atgriežas pasaules mūzikas festivāls "PORTA", piedāvājot iepazīties ar dažādām kultūrām, pieredzēm un pasaules vēstures laikmetiem.

Ceturtdien, 25. jūlijā, mākslas telpā “Mala” Cēsīs un piektdien, 26. jūlijā, Rīgā vasaras "PORTA" koncertus ieskandinās “Laura Cortese & Bert Ruymbeek”. Duets savā programmā tvers nozīmīgu mirkļu noskaņu un pārvērtīs tos bagātos skaņu stāstos reizēm ar dziesmu vārdiem, reizēm instrumentāli. Koncerta programmu bagātinās arī raidījuma “SkaņuSaite” veidotāji Miķelis Putniņš un Laura Leontjeva.

26. jūlijā K. K. fon Stricka villā Rīgā no plkst. 18.00 būs plaša koncertu un filmu programma. Pirmajā daļā uzstāsies “Laura Cortese & Bert Ruymbeek” (Beļģija/ASV), otrajā daļā – “Pulsa Efeks & Leila Alijeva” ar saviem daudzveidīgajiem, absolūtas brīvības bagātajiem priekšnesumiem un muzikālajām kompozīcijām.

“Laura Cortese & Bert Ruymbeek” (Beļģija/ASV).
“Laura Cortese & Bert Ruymbeek” (Beļģija/ASV). Foto: Laurens Charlet

Festivālu noslēgs “Bani Hill Band” no Gruzijas, kas savu vietu zem mūzikas saules ir ieguvuši un apliecinājuši ar brīnišķīgām balsīm, satriecošu instrumentālo meistarību un pievilcīgu aizrautību mūzikā, ko izpilda ar neizsīkstošu spēku un enerģiju.

Filmu mīļotājiem būs iespējams iepazīties ar muzikālām filmām no raidījumu cikla “SkaņuSaite”, kas stāstīs neizstāstītos stāstus par unikālām mūzikas tradīcijām Latvijā un valstīs, no kurām nāk šāgada festivāla "PORTA" viesmākslinieki.

Raidījumu vadītāji un tradīciju pētnieki – mūziķis, komponists Miķelis Putniņš un dziedātāja, komponiste, kā arī Saulkrastu jauktā kora “ANIMA” mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva.

Filmu programmā būs iespējams noskatīties filmas par pūšamajiem instrumentiem Latvijā, rata liras jeb hurdi gurdi tradīcijām Beļģijā un trīsstīgu instrumentu panduri, kurš plaši lietots gruzīnu tautas mūzikā.

Biļetes uz festivāla koncertiem iegādājamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī tīmeklī. Studentiem un senioriem biļetes nopērkamas ar 50 % atlaidi.

Nepalaid garām!

Uz augšu