Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Dziesmu pieteikšana "Supernovai" šogad sāksies ātrāk

Foto: LTV/Lauris Vīksne

Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un dziesmu izpildītāju konkursā "Supernova" dziesmu pieteikšana šogad sāksies ātrāk – jau 20. augustā. Žūrijas atlasīto un nākamajā kārtā iekļuvušo izpildītāju vārdus skatītāji un klausītāji uzzinās šī gada novembrī.

Eirovīzijas nacionālajai atlasei – konkursam "Supernova" – arī šogad aicināti pieteikties gan solisti, gan dueti un grupas, kurās ir ne vairāk par sešiem dalībniekiem.

Konkursam pieteiktā dziesma nedrīkst būt publicēta, atskaņota vai izpildīta publiskos pasākumos pirms 2024. gada 1. septembra.

Ārzemniekiem ir iespēja piedalīties konkursā kā dziesmu vārdu autoriem, mūzikas autoriem vai fonogrammas producentiem, taču dziesmas autoru kolektīvā ārzemnieku nedrīkst būt vairāk par Latvijas pilsoņiem.

Dziesmu pieteikšana sāksies 20. augustā sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, kur jau šobrīd publicēts konkursa nolikums.

Kā ierasts, dziesmas "Supernovas" nākamajai kārtai, kas notiks televīzijas tiešraidē 2025. gada februārī, izvēlēsies žūrija, kurā būs Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi.

Žūrija vērtēs dziesmu oriģinalitāti, aranžējumu, vēstījumu un atbilstību mūsdienu tirgus tendencēm, savukārt, izvēloties izpildītājus, būtiskākās būs mūziķu vokālās spējas, potenciāls konkurēt starptautiskajā popmūzikas tirgū, kā arī iepriekšējie sasniegumi mūzikas nozarē un iespējas gūt panākumus nākotnē.

Kā zināms, maijā Latviju Eirovīzijā pārstāvēja mūziķis Dons ar dziesmu "Hollow", laužot vairāku gadu neveiksmes sēriju, iekļūstot konkursa finālā un ierindojoties 16. vietā.

Foto: 68. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls

Šogad par uzvarētājas titulu sacentās 25 valstis - Zviedrija, Ukraina, Vācija, Luksemburga, Izraēla, Lietuva, Spānija, Igaunija, Īrija, Latvja, Grieķija, Apvienotā Karaliste, Norvēģija, Itālija, Serbija, Somija, Portugāle, Armēnija, Kipra, Šveice, Slovēnija, Horvātija, Gruzija, Francija un Austrija.

Video: Dons komentē iekļūšanu Eirovīzijas finālā

Nepalaid garām!

Uz augšu