Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Tīzeris "Esam atgriezušies, lai strādātu." Pēc atpūtas pie skatītājiem dodas raidījums "Nav divu Tomu"

Virsrakstā lasāmo heroisko apņemšanos reiz pauda kāds latviešu politiķis, taču saistībā ar raidījumu "Nav divu Tomu" piebilstams vēl viens teiciens: "Darbs ar atpūtu lai mainās". Mūsdienu steidzīgajā laikmetā (kaut gan – kurš laikmets jelkad ir bijis lēns?) šai atziņai ir īpaša vērtība. 

Tai pilnā mērā piekrita un tādēļ arī praktiski realizēja viens no podkāsta "Nav divu Tomu" veidotāju dueta – Toms Lūsis, dodoties triju nedēļu atvaļinājumā. Nelielu ieskatu šajā atelpas periodā sniedzām īpašā citātu apkopojumā no iepriekš ierakstītajām sarunu epizodēm. 

Kas tad saistošs pa šo laiku ir atgadījies? Salīdzinot ar dramatiskajiem notikumiem ASV prezidenta priekšvēlēšanu periodā, mūsmājās viss bija salīdzinoši mierīgi. Līdz pienāca 28. jūlija vakars, tad – nakts un pēc tam – 29. jūlija rīts un dienas pirmā puse. Latvijas centrālo daļu pilnīgi kājām gaisā apvērsa spēcīga vētra ar nepārtrauktiem nokrišņiem. 

Diezin vai pilnīgi kājām gaisā, bet sākotnēji iedibināto kārtību nu jau kādreizējās Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas dzīvesvietā pārmainīja Valsts drošības dienests, kura brigāde tur bija ieradusies uz kratīšanu. 

Vēl viens satricinošs brīdis izrādījās Vasaras Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija Parīzē, kuru vēl bez citiem sabiedrības locekļiem vēroja gan patiesi kristieši, gan tādi, kuri par kristiešiem kļūst tad, kad viņiem tas ir ērti (proti, kad ticības piesaukšana "leģitimizē" nepavisam ne kristīgās izpratnes cienīgas paļas soctīklu vidē). 

Vairāki ceremonijas skatītāji vienā no četru stundu garā pasākuma epizodēm pamanīja leģendārā gleznotāja un inovatora Leonardo da Vinči gleznas "Svētais vakarēdiens" zaimošanu, citiem pie sirds ķērās drag queens jeb sieviešu ārieni pieņēmuši vīrieši. 

Skatieties jaunāko raidījuma "Nav divu Tomu" epizodi pilnā garumā jau piektdien, 2. augustā tiešsaistes žurnālā TVNET+. 

Nepalaid garām!

Uz augšu