Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Latvijas mūzikas topā debitē Edvarda Strazdiņa dziesma! Kas viņam par to sakāms?

Dziedātājs Edvards Strazdiņš
Dziedātājs Edvards Strazdiņš Foto: Paula Čurkste/LETA

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. Kamēr 31. nedēļā radiostaciju topa rezultāti ir stabili, straumēšanas tops ir atnesis jaunumus - tajā skaitā Edvarda Strazdiņa dziesmu “Uz Tukumu pēc smukuma”. Edvards atbild uz jautājumiem par dziesmas tapšanu un citām aktualitātēm.

Radiostaciju tops

31. nedēļā Latvijas radiostaciju top 20 virsotnē joprojām ir grupa “Coldplay” ar singlu “feelslikeimfallinginlove”. Otrajā vietā – kantri stilistikā ieturētā Shaboozey dziesma “A Bar Song (Tipsy)”. Trešajā vietā ir Sabrina Kārpentere ar lipīgo “Espresso”.

No latviešu singliem šajā nedēļā vislabāk veicies Chris Noah dziesmai “Desmitiem reižu” - tā ierindojas 11. vietā. Grupa “Musiqq” ar dziesmu “Lai kvēl” ir 15. vietā, bet “Instrumenti” ar “Tu iekriti manī” ir 19. spēlētākā dziesma.

Foto: publicitātes

Straumēšanas tops

31. nedēļā Latvijas straumēšanas topa pirmajā vietā ir dienvidkorejiešu popmūziķis Čimins jeb Jimin ar dziesmu “Who”. Otrā straumētākā dziesma ir Big Baby Tape, Aarne ar “Supersonic”, savukārt trešā ir Minaeva ar singlu “Šokolāde”.

No latviešu singliem līderpozīciju saglabā Fiņķa un Patrishas “Raķešu zinātne”. Top 20 šī dziesma ir sestajā pozīcijā. Apvienības “Olas” hits “Nārnija” ir otrā straumētākā latviešu dziesma, lielajā topā ieņem septīto vietu.

Jaunums šajā nedēļā ir Edvarda Strazdiņa singls “Uz Tukumu pēc smukuma” - trešā straumētākā latviešu dziesma, lielajā topā ierindojas 13. vietā. Īsā intervijā Edvards atklāj gan radošo procesu un plānus, gan to, kuram hitam viņš šobrīd dungo līdzi.

Foto: publicitātes

Dziesma “Uz Tukumu pēc smukuma” tapa, iesaistot arī tavus soctīklu sekotājus. Kā dziesma tika pabeigta? Kā atsijāji un noslīpēji idejas?

Edvards Strazdiņš: Parasti nav viegli pabeigt dziesmu pēc tam, kad esi to iesācis jau senāk. Šoreiz man bija motivācija, saņemot tik daudz labas klausītāju atsauksmes TikTok. Uzrakstīju divus pantiņus un pēc tam parādīju tekstu “MicRec” izdevniecības vadītājam Guntaram Račam, kurš man palīdzēja pieslīpēt pāris tekstuāli neveiksmīgas vietas - un dziesma tapa gatava.

Kāds kopumā ir tavs 2024. gads - kas jau ir paveikts, kas vēl priekšā?

2024. gads ir bijis ļoti bagātīgs gads - pirmo reizi piedalījos LTV dziesmu konkursā “Supernova”, ieguvu “Zelta Mikrofonu” kategorijā “Labākais kantri albums”, sāku veidot saturu vietnē “Tiktok”, un izdevu divas līdz šim veiksmīgākās dziesmas. Tomēr uz veciem lauriem gulēt man nepatīk - priekšā ir jaunas idejas, dziesmas un koncerti. Šajā dzīves ritumā apstāties nav iespējams!

Kas tev pašam ir aktuālais radio vai interneta hits, kas skan galvā un kam gribas dungot līdzi?

⁠⁠No pašmāju mūziķiem pēdējās dienas man galvā skan grupas “Olas” dziesma “Saule aust”, bet no plašās pasaules daiļdarbiem man ļoti patīk Post Malone un Morgana Volena (Morgan Wallen) popularitāti ieguvusī dziesma “I had some help”.

Nepalaid garām!

Uz augšu