Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Labāko desmitnieks! Paziņoti “Austras balvas 2024” nominanti

"Austras balvas" desmitnieks
"Austras balvas" desmitnieks Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 14. augustā, kļuvuši zināmi tie albumi, kuri nominēti 2024. gada „Austras balvai” – par Latvijas labāko mūzikas albumu.

Kā jau ierasts, balvas pretendentu saraksts tika atklāts „Latvijas Radio 5" ēterā, tos nosaucot ilggadējam žūrijas dalībniekam Tomam Grēviņam kopā ar 2016. gada uzvarētāju, grupas “Rīgas modes” solistu Kalvi Bormani. Balvas ieguvēji tiks paziņoti īpašā ceremonijā un nominantu koncertā 14. septembrī “Hanzas peronā”.

Foto: Publicitātes foto

2024. gada „Austras balvai” nominēti šādi albumi:

“Kautkaili” – Personas kods

“kuba” – laukumi

“Laika suns” – Imitācija

“Les Attitudes Spectrales” – Songs for No One

“Netīrās Cilpas” – Melnezera grāmata

“Purple Negative” – Megabee

ritunsiic un UG UG UGG UGG – IGREK

“Sign Libra” – Hidden Beauty

“STABS” – Sadursme

Wiesulis & sangvnEn Prise.

Balvai tika izskatīti albumi, kuri iznākuši periodā no pagājušā gada 1. jūlija līdz šī gada 30. jūnijam un kuru garums sasniedz 8 skaņdarbus vai 30 minūtes. Kopumā balvas žūrija šogad izvērtēja vairāk nekā 120 albumu, vismaz vienu balsi saņemot aptuveni pusei no tiem.

Tālākajā vērtēšanas procesā žūrija no desmit nominētajiem albumiem izvēlēsies vienu uzvarētāju.

„Austras balva” arī šoreiz turpinās ciešu sadarbību ar Latvijas Radio 5 – Pieci.LV, kura ēterā no 21. augusta līdz 11. septembrim katrs nominētais albums tiks īpaši izcelts vienas dienas garumā, māksliniekiem viesojoties raidījumā “Piektais ātrums” pie Lindas Samsonovas, piedaloties rubrikā “Izstāsti albumu” ar Kristeru Karlsonu, kā arī tiekot godinātam citos raidījumos.

Šogad „Austras balva” tiks pasniegta jau septīto reizi, un iepriekš to ir saņēmuši solo mākslinieki Alise Joste un ansis, kā arī grupas „Rīgas Modes”, „Satellites LV”, „Polifauna” un „Tribes of the City”.

Šī gada balvu ieguvušais albums tiks paziņots īpašā ceremonijā un nominantu koncertā 14. septembrī kultūrvietā “Hanzas perons”. Noslēguma pasākumu ikvienam iespējams apmeklēt klātienē, nopērkot biļeti “Biļešu paradīzes” tīklā.

“Austras balvas” iniciatori ir mūzikas portāla “Intro.lv” žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns, to organizē biedrība "Austras balva". Balvas noslēguma ceremonija un nominantu koncerts tiek veidoti sadarbībā ar kultūrvietu “Hanzas Perons” un "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv". “Austras balvas” norisi atbalsta Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), Balvas noslēguma pasākumu finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Nepalaid garām!

Uz augšu