Šodienas redaktors:
Krista Garanča

33. nedēļā Latvijas mūzikas topā skan vasaras hiti

Chris Noah
Chris Noah Foto: Pauls Zvirbulis /TVNET GRUPA

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 33. nedēļā no latviešiem straumēšanas topā līderos ir apvienība “Olas”, savukārt radiostacijās spēlētākā ir Chris Noah jaunākā dziesma.

Radiostaciju tops

33. nedēļā radiostaciju topa virsotnē ir producenta Shaboozey dziesma “A Bar Song (Tipsy)”, otrajā vietā ir “Coldplay” ar “feelslikeimfallinginlove”. Trešais spēlētākais ir Sabrinas Kārpenteres hits “Espresso”. Top 20 šoreiz ir viena latviešu dziesma - Chris Noah “Desmitiem reižu” ieņem 20. pozīciju.

Chris Noah saka:

“Lai cik klišejiski tas arī skanētu, man ir liels prieks, ka radio strādājošie cilvēki novērtē manu mūziku un “Desmitiem reižu”, kas jau trešo nedēļu ir radiostaciju spēlētākā dziesma. Tas man vēlreiz apstiprina, ka žanriski, muzikāli dodos pareizajā virzienā. Esmu pateicīgs, ka mani sadzird! Šoreiz “Desmitiem reižu” vēstījums ir siltāks un pozitīvāks, ar kuru, šķiet, klausītājiem ir vieglāk asociēties.”

Foto: publicitātes

Atsevišķi aplūkojot latviešu dziesmu veikumu, latviešu top10 virsotnē ir jau pieminētais Chris Noah singls. Otrā spēlētākā dziesma ir Dona “Bultiņa melnā”, lielajā topā tā ir 22. pozīcijā. Savukārt trešie ir “Musiqq” ar dziesmu “Lai kvēl”, lielajā topā tā ir 27. vietā. Radiostaciju topā ir arī jaunumi - pirmo nedēļu “Yūt” ar dziesmu “Pamosties”. Otro nedēļu - apvienība “Olas”, dziedātāja Esmeralda un producents MarkMat ar “Saule aust”, kā arī Ralfs Eilands un Linn “Ganslingeri”.

Straumēšanas tops

Straumēšanas top 20 līderos ir interneta hits “Big Dawgs”, kas ir indiešu mūziķi repera Hanumankind un producenta Kalmi kopdarbs. Dziesmai ir iespaidīgs videoklips, kurā kaskadieri brauc pa “nāves sienu” jeb vertikālu turbīnu. Otrā straumētākā ir Jimin dziesma “Who”, bet trešajā vietā ir latviešu apvienības “Olas”, dziedātājas Esmeralda un producenta MarkMate kopā veidotā dziesma “Saule aust”. Savukārt sestajā vietā ir “Nārnija” - “Olu” sadarbība ar Esmeraldu un producentu heywhosthatkid. Fiņķa un Patrishas “Raķešu zinātne” ierindojas septītajā vietā.

Foto: publicitātes

“Mums ir liels prieks, ka klausītājiem ir tik ļoti iepatikusies “Saule aust”, jo vienmēr ir grūti izlaist nākamo dziesmu pēc tik lielas dziesmas, kāda ir “Nārnija”, tāpēc, ka ekspektācijas ir ļoti augstas. Tagad ir ļoti interesanti vērot kā šīs dziesmas savā starpā sacenšas. Tikmēr mēs turpinām strādāt pie nākamām dziesmām un nevaram sagaidīt parādīt tās saviem klausītājiem!” sajūtās dalās apvienība “Olas”.

Ko klausās Artemas?

Aizvadītajā pirmdienā, 12. augustā, VEF kvartālā Rīgā koncertēja britu mūziķis Artemas. Pavasarī viņa hits “i like the way you kiss me” bija straumēšanas topa augšgalā, šobrīd tas ir astotajā vietā. Artemas šogad izdevis divus mikssteipus “Pretty” un “Yustyna”, un šobrīd atrodas garā koncerttūrē.

Jautāts, kuru no topos aktuālajiem māksliniekiem pats klausās, Artemas saka:

“Pēdējos divarpus gadus esmu liels Tomija Ričmena fans. Esmu vienmēr ticējis, ka viņš saņems pelnīto slavu, ko viņš ieguva ar megahitu "Million Dollar Baby". Šobrīd ir daudz labas mūzikas, un tu vari darīt jebko - ja mūzika būs laba, tu būsi konsekvents un klausītājiem būs skaidrs, ko tu dari, veiksme sekos. Šobrīd ir ļoti labs laiks būt jaunajam māksliniekam - tu vienas nakts laikā vari mainīt notikumu gaitu!”

Jāpiebilst, ka Tomija Ričmena "Million Dollar Baby" 33. nedēļas Latvijas straumēšanas top 20 ierindojas 15. vietā.

Nepalaid garām!

Uz augšu