Šodienas redaktors:
Krista Garanča

INTERVIJA ​"Faithless" dalībniece par solista "Maxi Jazz" aiziešanu mūžībā un gaidāmo koncertu Rīgā

Sister Bliss Foto: publicitātes

Trešdien, 4. septembrī, viena no leģendārākajām elektroniskās mūzikas grupām "Faithless" uzstāsies Rīgā, koncertzālē "Palladium". Viņi tiek pamatoti uzskatīti par vieniem no labākajiem savā žanrā visos laikos. "Faithless" ir bijuši īstajā vietā un laikā gan muzikāli, gan sociāli, piedāvājot deju mūziku, pēc kuras tās fani visvairāk alkst, un protestējot ar mūziku laikos, kad vardarbība un sāpes ir aizēnojušas cilvēku prātus.

Balansējot uz deju mūzikas stilu robežām, "Faithless" joprojām ir muzikāli ievērojama grupa pat 30 gadus pēc tās dibināšanas. Tomēr viena no apvienības vadošajām figūrām, Sister Bliss, neslēpj, ka bez Maxi Jazz tas vairs nav gluži tas pats.

Dažas dienas pirms Rīgas koncerta mēs runājām ar Sister Bliss pa telefonu. Sarunas sākumā viņa jautri pieminēja, ka ir lieliskā noskaņojumā, jo spīd saule.

Postimees: "Faithless" ieturēja diezgan ilgu pauzi un nav uzstājušies kopš 2016. gada. Kāpēc atgriezties tagad?

Sister Bliss: Vienkāršākā atbilde ir, ka tas šķita īstais brīdis.

Sākotnēji laiks vienkārši nebija piemērots. Un tad mēs ilgi meklējām pareizo veidu, kā godināt Maxi ("Faithless" dziedātājs Maxi Jazz aizgāja mūžībā 2022. gadā – T.P.), taču mūsu prātos vienmēr bija fanu spiediens.

Mēs turpinājām saņemt vēstules ar jautājumu, kad atgriezīsimies uz skatuves. Kad Maxi mūs pameta, fanu pieprasījumu tonis mainījās, arvien vairāk cilvēku teica, ka viņiem pietrūkst Maxi, bet arī "Faithless" mūzikas. Tādējādi daudzos veidos mūsu atgriešanās notika, pateicoties faniem.

Tas prasīja daudz pārliecinošu argumentu un grūtu lēmumu – vai tas, ko mēs darījām, ir pareizi, un kā padarīt to īpašu un vienojošu – jo viss bija jāizdara pareizi.

Maxi bija ļoti svarīga "Faithless" daļa, un mums nācās pieņemt daudz māksliniecisku un radošu lēmumu, lai nodrošinātu, ka viņa gars vienmēr būtu ar mums, pat ja viņš fiziski vairs nav klāt.

Foto: publicitātes

Maxi aiziešana bija diezgan negaidīta visai mūzikas pasaulei. Kā tas mainīja "Faithless" dinamiku?

Tas bija... Tas joprojām ir liels zaudējums man katru dienu. Es vienmēr spēlēju mūziku, man patīk mūzika, bet mana sirds sāp katru dienu, kad es domāju, ka Maxi vairs nav ar mums. Ka viņš neredz, cik ļoti cilvēki viņu mīlēja, cik ļoti viņi mīlēja mūziku, ko viņš radīja. Mīlestība, entuziasms un kaislība, ko mēs saņemam no faniem... Man ir dziļi skumji, ka Maxi nav šeit, lai to izbaudītu.

Viņš faktiski bija slims diezgan ilgu laiku.

Uz augšu