Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Kuru dziesmu četros no rīta klausās reperis Deniss?

Reperis Deniss Stepanovs
Reperis Deniss Stepanovs Foto: Paula Čurkste/LETA

​“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 35. nedēļas tops iepriecina ar vairākiem mūzikas straumēšanas jaunumiem. Par mūziku izjautājam reperi Denisu, kura dziesma “Lidojam tik augstu” ir straumētākais latviešu singls.

Radiostaciju tops

35. nedēļā Latvijas radiostaciju topa virsotnē joprojām ir Billija Eiliša ar “Birds of a Feather”. Otrajā vietā, 17 nedēļas topā ir Shaboozey ar dziesmu “A Bar Song (Tipsy)”. Trešajā vietā ierindojusies grupa “Coldplay” ar singlu “Feels Like I'm Falling in Love” - dziesma topā ir jau desmit nedēļas.

Foto: publicitātes

No latviešu singliem lielajā top20 ir divas dziesmas - Dons ar “Bultiņa melnā” ieņem 12. vietu. Chris Noah ar “Desmitiem reižu” šoreiz ir 19. vietā. Trešā spēlētākā latviešu ir “Yūt” dziesma “Pamosties”, kas ieņem 22. vietu.

Straumēšanas tops

Latvijas straumēšanas top20 līderos joprojām ir Jimin ar dziesmu “Who”. Otro vietu saglabā tandēms Hanumankind un Kalmi ar dziesmu “Big Dawgs”, savukārt trešajā vietā ir pašmāju jaunums - reperi Deniss un Sudrabu Sirds ar dziesmu “Lidojam tik augstu”.

No latviešu singliem topā šoreiz ir vairākas dziesmas: “Olas”, Esmeralda un heywhosthatkid ar dziesmu “Nārnija” ir septītajā vietā. Astoto ieņem Patrisha un Fiņķis ar “Raķešu zinātni”. “Olas”, Esmeralda un MarkMate ar dziesmu “Saule aust” ir 12. vietā, tikmēr “Singapūras Satīns” ar dziesmu “Degviela” ir 19. vietā.

Foto: publicitātes

35. nedēļas topa jaunums ir “Kreisā Krasta” repera Denisa dziesma “Lidojam tik augstu”, kuru viņš izpilda kopā ar reperi Sudrabu Sirds. Dziesmas muzikālā pavadījuma autors ir Mauriks, īstajā vārdā Marks Spruģevics. “Starp džekiem ir tāds nerakstīts “likums” – nereti tieši tie, kuri konfliktē, pat izkaujas, kļūst par ļoti labiem draugiem. Tāda kā likteņa ironija, “ par dziesmu preses relīzē saka Deniss. Tāpēc izvaicājām Denisu gan par dziesmām un mūziku, gan par vīru draudzības pamatlikumiem.

TVNET: Dziesma “Lidojam tik augstu” ir arī stāsts par vīru draudzību. Kādi ir vīru draudzības zelta likumi?

Deniss: Zelta likumi, kas dzirdami arī mūsu stāstā, – saglabāt drosmi un spēju atbildēt par saviem vārdiem. Jāsaglabā savstarpējā cieņa. Nepārkāpt robežas un neaizskart pamatvērtības, kā ģimene un tuvinieki.

⁠Kurš no šobrīd aktuālajiem citu mākslinieku hitiem tev visvairāk patīk? Kāpēc?

No reperiem šobrīd manā pleilistē aktuāls ir Wiesulis. Man patīk viņa stils un pieeja repam. Visvairāk esmu atskaņojis dziesmu “Savā joslā”.

⁠Kuru dziesmu tu dziedātu, ja tiktu pamodināts četros no rīta?

Vienmēr ir patikusi tā pozitīvā sajūta 50 cent dziesmā “Window Shopper” - par spīti visam, mēs to izdarījām! 50 cent vispār man ir mīļākais mākslinieks, un šī būtu dziesma, kas man agri no rīta skanētu galvā. Ja no latviešu mūzikas, tad tā būtu reperu Ods un Xantikvariāts dziesma “Panika” - man patīk tās skanējums gan melodiski, gan tekstuāli. Šo dziesmu šad un tad pie sevis padungoju.

Kādas sastāvdaļas, tavuprāt, ir vajadzīgas dziesmai, lai tā kļūtu par hitu?

Solo darbībā man pašam ir divreiz izdevies sasniegt lielu klausījumu skaitu. Dziesmas kā hita pamatatslēga - radīt no sirds, vadoties pēc savām sajūtām, lai nav jāiespringst, būs dziesma hits vai ne, jo tā atradīs savu vietu.

Nepalaid garām!

Uz augšu