Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Pirmizrādi piedzīvo “Asistente” – komiska drāma par ģimenes un sabiedrības problēmām

Pirmdien, 9. septembrī, pirmizrādi plašākā publikā piedzīvoja jaunās paaudzes režisoru Alises Zariņas un Lienes Lindes jaunā daudzsēriju filma “Asistente” – komiska drāma par jaunas sievietes centieniem palīdzēt grūtībās nonākušiem cilvēkiem un mainīt pasauli uz labu.

Jaunais kino darbs, kura uzņemšanā piedalījusies Baiba Broka, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Inga Tropa, Elizabete Lielmane, Matīss Budovskis un citi, no 12. septembra būs skatāms kinoteātros, bet no 26. septembra būs pieejams Tet TV+ platformā.

Daudzsēriju filma “Asistente” vēsta par jaunu sievieti vārdā Laila jeb Lulū, kas nomaina iesākto karjeru nekustamo īpašumu firmā pret sociālo darbu nevalstiskajā organizācijā, lai palīdzētu cilvēkiem un padarītu pasauli labāku.

Realitātē tas izrādās grūtāk, nekā Laila ir gaidījusi – ne visi grib, lai viņiem palīdz, sociālu problēmu risināšana nenotiek ātri un mainīt sistēmu ir sarežģīti.

Paralēli Lulū piedzīvo attiecību krīzi ar draugu un pārvācas uz dzīvi pie mammas un sarkastiskās omītes, ar kurām nākas meklēt kopīgu valodu dažādo uzskatu dēļ. “Asistente” ir komiska drāma, kurā vieglā un cilvēciskā veidā tiek runāts gan par sāpīgām un grūti risināmām sabiedrības problēmām, gan ģimenes attiecību izaicinājumiem.

Kino darba galvenajā lomā ir talantīgā jaunās paaudzes aktrise Elizabete Lielmane, viņas mammu Gunu atveido Baiba Broka, bet omīti Mirdzu – Silvija Bitere. Citās lomās Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Matīss Budovskis, Elīza Dombrovska, Kaspars Gods, Andris Keišs un citi.

Filmas radošā komanda – scenārija autores Anete Konste, Alise Zariņa, Liene Linde, režisores Alise Zariņa, Liene Linde, operators Ivo Skanstiņš, māksliniece Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece Katrīna Liepa, grima māksliniece Ksenija Halčenko, montāžas režisore Dita Virga, komponists Artūrs Liepiņš, skaņu režisori Kārlis Zvejnieks, Jānis Eglītis, producents Guntis Trekteris, studija Ego Media.

Daudzsēriju filmu veidoja studija Ego Media, sadarbojoties ar tehnoloģiju un izklaides uzņēmumu Tet, un to atbalsta Nacionālais kino centrs – finansiālais atbalsts filmas ražošanai piešķirts NKC konkursā no Kultūras ministrijas piesaistītā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finanšu instrumenta (ERAF / REACT-EU projekts Latvijas kino industrijas uzņēmumu izaugsme, veicinot to profesionālo veiktspēju Nr.13.1.4.0/22/I/001). Daudzsēriju filmas uzņemšanu ar telpām un materiāliem atbalstīja arī uzņēmums Būvniecības ABC.

Nepalaid garām!

Uz augšu