Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Pārsteigumi un pavisam jauna skatuve: izziņots 4. Lielais Koncerts (1)

Foto: publicitātes

Turpinot tradīcijas, 2025. gada 31. maijā Mežaparka Lielajā estrādē notiks jau 4. Lielais Koncerts, kas atklās nākamā gada Latvijas vasaras koncertu sezonu. 

Jau ceturto gadu grandiozā koncertā uz vienas skatuves pulcēsies populārākās latviešu mūzikas zvaigznes no dažādiem muzikāliem žanriem, gan estrādes zvaigznes, gan klasiskās mūzikas profesionāļi, kas kopā ar skatītājiem radīs vērienīgus populārās mūzikas sadziedāšanās svētkus.

Programmu, kā ierasts, veidos tautā iemīļotas dziesmas jaunās, īpaši šim pasākumam veidotās aranžijās, sirsnīgas atkaltikšanās un jaunas, pārsteidzošas muzikālās sadarbības. Koncerta galvenais dalībnieks - Latvijā vislielākais skatītāju kopkoris, kas kopā ar īpaši pasākumam izveidotu Lielā Koncerta bigbendu un stīgu orķestri diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā radīs nebijušu skanējumu pasākuma daudzveidīgajai programmai.

Foto: Latvijas 3. Lielais Koncerts

"Saņemot daudz aizkustinājuma pilnu atsauksmju par iepriekšējo Lielo Koncertu programmām, arvien secinu, ka mūsu radošajai komandai izdevies uziet veidu, kurā praktiski ikkatrs priekšnesums apvieno divus pretpolus - pārsteigumu un iespēju vēlreiz izbaudīt ko ļoti labi pazīstamu un sirdij tuvu. Ikviens Lielā Koncerta apmeklētājs, izdzirdot kādu sen zināmu dziesmu, nekad īsti nezina, kura no lielā Latvijas populārās mūzikas zelta fonda dziesmām būs nākamā, kurš no Latvijas mūzikas talantiem to izpildīs un kāds tai būs pavadījums vai vizuālais noformējums. Arī šogad darīsim visu, lai šādi sirdij tuvi pārsteigumi ir katrā priekšnesumā,” stāsta Arstarulsmirus (zināms arī kā Gustavo), koncerta muzikālais vadītājs.

Atgādinām, ka pērn plašu ažiotāžu izraisīja Gustavo dziesma un mūzikas video “Nepārmet man 3000” ar Patrishas un Normunda Rutuļa piedalīšanos.

4. Lielais Koncerts tāpat kā līdz šim pārsteigs apmeklētājus ar vērienīgu scenogrāfiju un vizuālajiem efektiem, kuru autors ir Papa Chi.

“Ohhh, šis koncerts solās būt īpaši pārsteigumiem bagāts. Droši varu apgalvot, ka viss koncerts sastāvēs tikai no pārsteigumiem. Gan ar supermīlētu mūziķu nebijušiem iznācieniem, gan oriģinālām rokādēm - kad izpildītāji un autori apmainās ar skaņdarbiem un rodas mīļākās dziesmas jaunās garšās un emocijās. Būs arī jauna, pārsteidzoša skatuve ar oriģinālu māksliniecisko un vizuālo saturu. Šī solās būt lielākā gada emociju deva,” tā skaidro Papa Chi.

Koncerta kopējo pieejamo biļešu skaits ir ierobežots, balstoties uz skatuves un skaņas izvietojuma prasībām, tādēļ organizatori aicina biļetes iegādāties savlaicīgi.

Visus iepriekšējos koncertus ir iespēja noskatīties LMT Viedtelevīzijā, tāpat kā dokumentālo filmu par Lielā Koncerta tapšanu.

Atgādinām, ka 1. Lielais koncerts notika Daugavas stadionā un uz skatuves pulcēja teju 100 mākslinieku, kuri izpildīja īpaši šim notikumam radītas tautā mīlētu komponista Raimonda Paula skaņdarbu aranžijas. Savukārt 2. un 3. Lielais Koncerts pārcēlās uz Mežaparka lielo estrādi un apvienoja Latvijas populārās mūzikas zvaigznes un Liepājas Simfonisko orķestri.

Koncerts saglabāja līdzšinējo vērienu un uz skatuves pulcēja ap 100 Latvijas mūziķu, kuri pārstāv ļoti daudzveidīgus muzikālos žanrus. Programmu veidoja tautā iemīļotas dziesmas, kas ietērptas jaunās aranžijās un tapušas dažādās pārsteidzošās sadarbībās. Uz vienas skatuves kāpa aktuālākās pašmāju mūzikas zvaigznes, estrādes grandi, kā arī klasiskās mūzikas profesionāļi - “Sinfonietta Rīga”, kas kopīgi ar Latvijas Radio bigbendu rada nebijušu skanējumu pasākuma daudzveidīgajai programmai.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju". 

Uz augšu