Šodienas redaktors:
Krista Garanča

“Austras Balvu 2024” iegūst grupa “kuba”

Foto: Publicitātes foto

Sestdienas, 14. septembra vakarā kultūrvietā “Hanzas perons” notiek “Austras balvas 2024” nominantu koncerts un balvas pasniegšanas ceremonija, kuras ietvaros noskaidrots, ka šī gada “Austras balvu” ieguvusi grupa “kuba” par savu albumu laukumi.

Projektā “kuba” apvienojušies vairāki Latvijā zināmi mūziķi – Arnis Račinskis, Jānis Žilde, Mareks Ameriks, Toms Ostrovskis, Mārtiņš Strautnieks (Gonzo) un Mikus Solovejs.

Grupas "Kuba" mūziķi Mikus Solovejs, Mareks Ameriks un Jānis Žilde. 
Grupas "Kuba" mūziķi Mikus Solovejs, Mareks Ameriks un Jānis Žilde. Foto: Krista Garanča/Sejas.lv

Muzikālais materiāls otrajam albumam radies pēc debijas ieraksta 15 Episodes Of Kuba (2002) izdošanas laika periodā no 2003. līdz 2006. gadam. Vairāki skaņdarbi izskanējuši arī tā laika koncertos dažādos Rīgas klubos – "Metro", "Casablanca", "Depo" un citos.

“Austras balvu” katru gadu pasniedz albumam, ko mūzikas kritiķu un mūzikas industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā. Šī bija jau septītā reize, kad balva tiek pasniegta, iepriekšējos gados to iegūstot Alises Jostes albumam Hardships Are Ships, grupas “Rīgas Modes” platei Fantastiski, "Satellites LV" ierakstam Varavīksnes galā, grupas “Polifauna” debijai You Look Like A Lost Soul, grupai "Tribes Of The City" par albumu Rust And Gold un repera anša veikumam Liela māksla.

Uz šī gada “Austras balvu” pretendēja vairāk nekā simt divdesmit ierakstu, no kuriem balvas žūrijas locekļi izvirzīja desmit nominantus. Pēc pretendentu izziņošanas, žūrijas locekļu balsojumā tika izvēlēts viens uzvarētājs, kas atzīts par šī gada labāko mūzikas albumu Latvijā.

Šī gada “Austras balvas” ieguvēji, grupa “kuba” ceremonijā saņēma ne tikai koktēlnieka Daniela Vainovska radīto statuju, bet arī stipendiju 1000 EUR apmērā, ko nodrošina „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA).

Pirms uzvarētāju paziņošanas pasākums tika ievadīts ar “Austras balvas” nominantu koncertu, kurā uz skatuves kāpa lielākā daļa balvas nominantu: Netīrās cilpas, “Sign Libra”, “Purple Negative”, “Les Attitudes Spectrales”, kā arī elektroniskās mūzikas autori ritunsiic un UG UG UGG UGG.

Tiem, kam nebija iespēju apmeklēt pasākumu klātienē pirmdien sākot no 19:00 būs iespēja to pilnā garumā noklausīties “Latvijas radio 5” ēterā, savukārt uzreiz pēc tam pilnā garumā izskanēs rubrika “Izstāsti albumu”, kurā pati grupa “kuba” komentēs albuma laukumi skaņdarbus.

“Austras balvai” šogad bija nominēti sekojoši albumi:

“Kautkaili” – Personas kods

“Kuba”  laukumi

“Laika suns” – Imitācija

“Les Attitudes Spectrales” – Songs for No One

Netīrās Cilpas – Melnezera grāmata

“Purple Negative” – Megabee

ritunsiic un UG UG UGG UGG – IGREK

“Sign Libra” – Hidden Beauty

“STABS” – Sadursme

Wiesulis & sangvn – En Prise.

“Austras balvu” organizē biedrība "Austras balva". Balvas noslēguma ceremonija un nominantu koncerts tiek veidota sadarbībā ar kultūrvietu “Hanzas Perons” un Latvijas Radio 5 – PIECI.LV.

 “Austras balvas” stipendiju uzvarētājiem nodrošina Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA), savukārt pasākuma norisi finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. “Austras balvas” atbalstītāji ir “Keune”, “Skrīveru saldumi”, “Zaķumuiža”, “Fancy Walls” un “Miit Cafe”.

“Austras balvas” jaunumiem var sekot arī tās mājaslapā un sociālo tīklu kontos: tīmekļa vietnē un soctīklos Facebook un Instagram

Nepalaid garām!

Uz augšu