Šonedēļ kļuva zināms, ka Kaspara Zāles četrus gadus ilgusī cīņa par savu darbavietu Dailes teātrī noslēgusies ar aktierim nelabvēlīgu tiesas spriedumu. Augstākā tiesa atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru noraidīta aktiera Kaspara Zāles prasība pret Dailes teātri par viņa atjaunošanu darbā. 

Intervijā žurnālistei Ievai Krastiņai portālā TVNET 2020. gadā aktieris atzina, ka ar aktiermākslu sācis nodarboties diezgan vēlu – divdesmit četru gadu vecumā. Kaspars Zāle ir absolvējis Rīgas Amatniecības vidusskolu ar zeļļa diplomu, ieguvis starptautisko sertifikātu stila mēbeļu modelēšanā. Apguvis arī restaurēšanas pamatus. Piedalījies dažādos restaurācijas projektos, tajā skaitā Rīgas Svētā Pētera baznīcas atjaunošanā. Septiņus gadus paralēli studijām Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) darbojies restaurācijā, atjaunojot mēbeles.

Aktieris stāsta: "Mācījos RTU Funkcionālā dizaina maģistrantūrā. Šajā profesijā nostrādāju nulli dienas, jo iestājos aktieros pēc Rīgas Tehniskās universitātes beigšanas. Tas ir likumsakarīgi, jo kopš bērnības nodarbojos ar sevis un citu cilvēku pētīšanu, ļoti interesē psiholoģija, kas ir būtiska šīs profesijas sastāvdaļa. Saikne ar aktiera profesiju izveidojās organiski. Man tas nozīmē visu, tas nav darbs, tas ir dzīvesveids."

Kaspars Zāle Ērika Čapela lugas "Pamatnoteikumi" iestudējumā Daugavpils teātrī, režisors Gatis Šmits. 2023. gads.
Kaspars Zāle Ērika Čapela lugas "Pamatnoteikumi" iestudējumā Daugavpils teātrī, režisors Gatis Šmits. 2023. gads. Foto: Daugavpils teātris

2013. gadā Zāle absolvēja Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiermeistarības fakultāti pie kursa vadītājiem Mihaila Gruzdova un Indras Rogas.

Aktieris spēlējis skatuves lomas ne tikai Dailes teātrī, bet arī Valmieras teātrī un "Dirty Deal Teatro". 2011. gadā iesaistījies teātra projektos laikmetīgā teātra festivālā "Homo Novus" – "Sņeguročka" (rež. Vladislavs Nastavševs) un "Genesis XP" (rež. Jurijs Djakonovs).