Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Rīgā uzstāsies džezpopa mākslinieks Džeimijs Kallums (1)

Foto: Pressimaterjal

Rīgā, koncertzālē "Palladium" nākamā gada 12.februārī uzstāsies džezpopa mākslinieks Džeimijs Kallums, informēja "Positivus Press"

Angļu džezpopa dziedātājs Kallums esot viens no pasaulē visatzītākajiem šī gadsimta dziedošajiem pianistiem, dziesmu autoriem un klasisku dažādu žanru dziesmu interpretētājiem. Viņš ir arī ierakstus visvairāk pārdevušā britu džeza mākslinieka titula īpašnieks. Pazīstams arī kā iknedēļas džeza radio šova vadītājs "BBC Radio 2".

Karjeras laikā Kallums ir ierakstījis deviņus studijas albumus, izdevis trīs izlases, vienu koncertieraksta albumu un 24 singlus. Savulaik braucis koncertturnejās kopā ar dziedātāju Eimiju Vainhausu un viņas pavadošo grupu.

Kallums ne vien dzied un spēlē klavieres, bet ar kāju sit arī ritmu, izmantojot īpašu, apskaņotu kasti, kas novietota zem klavierēm. Kad dziedātājs no tām pieceļas, palaižot atpūsties arī pavadītājmūziķus, viņš kļūst par cilvēku-orķestri, izpildot vienatnē, piemēram, to pašu "The White Stripes" lielāko, jau par sporta stadionu folkloru kļuvušo hitu "Seven Nation Army" bez neviena instrumenta, izņemot muti un balss saites, informē "Positivus Press".

Ierakstot 2014.gada albumu "Interlude" ar džeza skaņdarbu kaverversijām, viņš esot iedvesmojies no sava radio šova "BBC Radio 2". Svinot šī - sava pirmā no A līdz Ž džezam piederīgā - albuma iznākšanu, Kallums spēlējis pasaules nozīmīgākajos džeza klubos - Ņujorkas "Blue Note Jazz Club" un Londonas "Ronnie Scott's".

Nepalaid garām!

Uz augšu