Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Latvijas topā populārākās dziesmas reperim Denisam un Sudrabu Sirdij, kā arī Elizabetei Gailei

Elizabete Gaile
Elizabete Gaile Foto: publicitātes

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. No ārzemju māksliniekiem 38. nedēļā vairākus jaunumus sagādājis Latvijas straumēšanas tops.

Straumētākais tops

Foto: publicitātes

Latvijas straumēšanas topā arī šoreiz pirmajā vietā ir “Linkin Park” atgriešanās singls “The Emptiness Machine”. Otrajā vietā ierindojies jaunums - repera Playboi Carti jaunākais singls “All Red”, bet trešais, jau deviņas nedēļas topā, ir Jimin ar dziesmu “Who”.

Top 20 ir arī trīs latviešu singli. Reperu Denisa un Sudrabu Sirds sadarbība “Lidojam tik augstu” ir 13. vietā un pirmajā – latviešu singlu topā. Savukārt 14. vietā ir Fiņķis un Patrisha ar “Raķešu zinātne”, viņi latviešu singlu topā ir otrie. Apvienība “Olas”, dziedātāja Esmeralda un producents “heywhosthatkid” ar dziesmu “Nārnija” šoreiz ir 17. vietā, bet latviešu singlu topā dziesma ir trešā straumētākā.

“Kad pabeidzām dziesmas “Lidojam tik augstu” ierakstu, mums bija nojauta, ka tai varētu iet labi. Uz studiju bija atbraukuši mūsu draugi, kuriem rezultāts iepatikās jau pirmajās sekundēs. Šobrīd man ir liels gandarījums, jo negaidīju, ka rezultāts būs tik ļoti labs. Tas iedod motivāciju, spēku un enerģiju albuma pabeigšanai. Manas sajūtas saka, ka arī albums būs veiksmīgs, jo tur būs citas dziesmas ar līdzīgu maģiju. “Lidojam tik augstu” panākumi ir norāde, ka esam uz pareizā ceļa,” pauž Deniss.

Jāatzīmē, ka Sudrabu Sirds singls “Uz jumta” šoreiz ir latviešu singlu topa desmitajā pozīcijā.

Radiostaciju tops

Foto: publicitātes

Radiostaciju tops kopumā palicis nemainīgs - tā virsotnē joprojām ir vasarīgais Shaboozey hits “A Bar Song (Tipsy)”, kas topā sabijis jau 20 nedēļas. Otrajā vietā ir Sabrinas Kārpenteres dziesma “Taste”. Trešā spēlētākā ir grupas “Coldplay” dziesma “We Pray” ar dažādu viesmūziķu piedalīšanos.

No latviešu singliem līderos joprojām ir Elizabete Gaile ar dziesmu “Zinu, ka pāries”, kas lielajā topā ir 11. vietā. Grupa “Instrumenti” ar dziesmu “Perspektīva” ir 15. vietā un otrie latviešu singlu konkurencē. Savukārt 18. vietā ir grupas “Yūt” dziesma “Pamosties”, kas latviešu singlu topā ir trešā spēlētākā.

“Pirmās nedēļas pēc dziesmas iznākšanas ir saviļņojošas - prezentēt dziesmu radiostacijās vienmēr ir svētku sajūta. Šoreiz jāsaka, ka lielāka svētku sajūta mani ir pārņēmusi tagad, kad redzu, ka dziesmu radiostacijas patiešām spēlē. Cilvēki man raksta, kur dziesmu dzirdējuši, un man par to ir ļoti liels prieks. Nāk rudens un dienas kļūst tumšākas - šādā laikā dziesma “Zinu, ka pāries” ir kā mantra, kas vēsta par to, cik viss ir pārejošs. Esmu pateicīga, ka dziesma skan radiostacijās, cilvēki to klausās - saku to visu šīs dziesmas autoru vārdā. Ceru, ka tā uzlabo kāda dienu. Varu piebilst, ka no manis muzikālus jaunumus dzirdēsiet pavisam drīz - rudens otrajā pusē," saka dziedātāja Elizabete Gaile.

Abos top 20 jaunums ir The Weeknd singls “Dancing In The Flames”, kas ierindojies 11. pozīcijā straumēšanas topā, savukārt radiostaciju topā ir 16. vietā.

Nepalaid garām!

Uz augšu