Amerikāņu repera Šona “Didija” Kombsa (Sean "Diddy" Combs) vārds ziņu virsrakstos parādās ja ne katru stundu, tad katru dienu noteikti, jo ar katru brīdi pieaug arvien šausminošas apsūdzības pret viņu. Reperis, kurš mūzikas industrijā darbojas jau 30 gadus un šajā laikā izveidojis teju vai savu impēriju un mainījis hiphopa skanējumu, tiek apsūdzēts prātam neaptveramos noziegumos, un upuru vidū esot arī mazgadīgi bērni... 

Reperi apsūdz par tādiem noziegumiem kā narkotiku lietošana, seksuāla varmācība pret sievietēm, dažkārt izmantojot šaujamieročus un vardarbības draudus, pornogrāfijas uzņemšana bez atļaujas un pat cilvēku tirdzniecība.

Šā gada martā policija pārmeklēja to pašu Losandželosas māju, kur notika viņa dzimšanas dienas svinības. Policija konfiscēja materiālus, kas bija paredzēti orģijām, pazīstamām kā “freak-off” jeb ”Didija seksa ballītes”, tostarp narkotikas un vairāk nekā 1000 pudeles ķermeņa eļļas bērniem.

Kombss līdz šim noliedzis visas apsūdzības un neatzīst savu vainu. 

Pret mūziķi ir ierosinātas vairākas civilprasības par izvarošanu un vardarbību. Skaidrojam notikumu secību, kas līdz šim noveda. 

2023. gada 16. novembris: Kesija iesniedz prasību pret bijušo draugu par fizisku un seksuālu vardarbību

Foto: AFP/SCANPIX

Dziedātāja un modele Kesija (īstajā vārdā Kasandra Ventura) bija parakstījusi līgumu ar Kombsa ierakstu kompāniju "Bad Boy Records" un vairāk nekā desmit gadus bija attiecībās ar slaveno reperi.

Civilprasībā viņa apgalvoja, ka Didijs izmantojos dienesta stāvokli manipulācijas nolūkos un piespiedis viņu iesaistīties romantiskās un seksuālās attiecībās.

Apsūdzībā tika teikts, ka Kombss viņu

“regulāri sita un spārdīja, atstājot zilumus zem acīm, nobrāzumus un pat asinis”.

Viņa aprakstīja ballītes, kas pazīstamas kā “freak-offs” – seksuāli priekšnesumi, kuros tiek lietotas narkotikas un kas ilgst vairākas dienas –, kurās Kombss esot piespiedis sievietes piedalīties un kuras viņš ierakstījis videokamerā savai izklaidei.

Ventura arī apsūdzēja mūziķi seksuālos uzbrukumos un izvarošanā, un sacīja, ka daudziem incidentiem bijuši liecinieki - viņa “uzticamie cilvēki”, kuri “neko nedarīja”, lai apturētu vardarbību.

Prasībā arī norādīts, ka Kombss iznīcinājis amerikāņu repera Kida Kadija (Kid Cudi) automašīnu, lai neļautu viņam tikties ar Kesiju.

Kombss to noraidīja, apsūdzot dziedātāju izspiešanā.