Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Fiņķis izdod jaunu dziesmu un izziņo koncertu “Palladium”

Foto: publicitātes

Fiņķis izdod dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. “Mūzas” ir pirmais Fiņķa skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu, “Raķešu zinātne”, kas jau 80. nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa augšgalā.

“Kas nebauda, tas pats kļūst nebaudāms! “Mūzas” esam baudījuši teju visos šī gada koncertos, un beidzot jūs to varat baudīt arī savā māju komfortā,” stāsta Fiņķis. “Nezinu, kura versija ir labāka - koncertu vai ieraksta -, bet to tagad varat vērtēt paši.”

Grupas “Polifauna” solists un dziesmas līdzautors Andris Strazds par dziesmas radošo procesu atklāj: “Kopā ar Elzu manos laukos sākām džemot uz Fiņķa sagatavotā “Juno” sintezatora sempla, līdz pie manis atnāca piedziedājums. Sapratām, ka te varētu kaut kas būt. Ierakstu dažādi pārrakstījām un muļļājām, bet beigās sapratām, ka jāatgriežas pie sākotnējās sajūtas, ko izdevās piefiksēt dziesmas demo ierakstā.” 

Pēc intensīvas koncertu sezonas, kurā Fiņķis ar savu pavadošo mūziķu sastāvu - Andri Strazdu, Elzu Kaktiņu, Krišjāni Bremšu un Kristapu Ērgli - pārsteiguši un iedvesmojuši tūkstošiem klausītāju, Fiņķis izsludina savu līdz šim vērienīgāko solokoncertu šī gada 29. novembrī, koncertzālē “Palladium”.

“Šis koncerts būs virsotne ceļojumam, kas mūs izvedis caur neskaitāmām pilsētām, festivāliem un klubiem. Novembrī būsim atpakaļ, lai dalītos ar enerģiju, kas uzkrāta visa gada garumā!” atzīst Fiņķis. “Būs hiphops, būs skaļi, būs spontāni!” 

Fiņķis iekarojis daudzu latviešu sirdis ar tādām dziesmām kā “Raķešu zinātne”, “Maza Rīga” un “Kā pavadīt jaunību”. 2024. gads mūziķim iesācies ar piecām “Zelta Mikrofona” nominācijām dziesmai “Raķešu zinātne”, Latvijas Radio 2 muzikālās aptaujas “Muzikālā banka” vadīšanu, kurā, vērtējot tikai klausītājiem, dziesma “Raķešu zinātne” ieguva 5. vietu. Pēc neskaitāmiem koncertiem var tikai teikt, ka šis gads nenoliedzami ir bijis Fiņķa dominances gads, kurā viņš sevi ir pozicionējis kā vienu no karstākajiem pašmāju mūziķiem.

“Polifauna” ir dream pop/indie rock duets no Rīgas, kura pamatkodolu veido Andris Strazds (vokāls, ģitāra) un Elza Kaktiņa (taustiņi, bekvokāls). “Polifauna” savā skanējumā plaši izmanto atmosfēriskas sintezatoru un ģitāras efektu skaņu sienas kombinācijā ar grūvīgiem ritma elementiem, un tās mūziku atzinīgi novērtējuši gan ārzemju, gan vietējie klausītāji, kā arī mūzikas kritiķi, albumam "You Look Like A Lost Soul" saņemot prestižo Austras balvu, kā arī Zelta mikrofonu. Tāpat “Polifauna” tika izvēlēta iesildīt grupas “Fontaines DC” koncertu, kas notika šī gada jūnijā koncertzālē “Palladium”.

Nepalaid garām!

Uz augšu