Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Emilijas un Reika dziesma debitē Latvijas topā. Ko klausās viņi paši?

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati.

39. nedēļas topa līderos ir Sabrina Kārpentere un Elizabete Gaile, kā arī korejiešu mūziķis Jimin un latviešu reperi Deniss un Sudrabu Sirds. Šoreiz uz jautājumiem atbild Emilija un Reiks, kuru dziesma “Tikai ar tevi” debitējusi latviešu singlu straumēšanas topā.

Radiostaciju tops

Foto: publicitātes

39. nedēļā radiostaciju topa augšgalā ir Sabrina Kārpentere ar singlu “Taste”, kas radiostaciju apritē nokļuva līdz ar dziedātājas albuma “Short and Sweet” iznākšanu. Otrajā vietā ir Shaboozey ar “A Bar Song (Tipsy)”, kas vairākas nedēļas pēc kārtas ir bijis topa līderos, kopā topā ir 21 nedēļu. Savukārt trešā spēlētākā ir “Coldplay” dziesma “We Pray”, kurā piedalās virkne viesmākslinieku. No latviešu dziesmām šajā nedēļā top20 ir tikai viena - Elizabete Gaile ar dziesmu “Zinu, ka pāries” ieņem 12. vietu.

Straumēšanas tops

Foto: publicitātes

Straumēšanas topa augšgalā atgriezies korejiešu mūziķis Jimin ar singlu “Who”. Viņš ir populārās Dienvidkorejas puišu grupas “BTS” dalībnieks. Otrā straumētākā šajā nedēļā ir grupas “Linkin Park” dziesma “The Emptiness Machine”, savukārt trešajā vietā ir jaunā amerikāņu mūziķe un dziesmu autore Džidži Pereza ar “Sailor Song”. Top 20 ir arī trīs latviešu dziesmas: 13. vietā ir reperi Deniss un Sudrabu Sirds ar “Lidojam tik augstu”, 14. vietā Patrisha un Fiņķis ar “Raķešu zinātne”, bet 15. vietā “Olas”, Esmeralda un producents heywhosthatkid ar dziesmu “Nārnija”.

Latviešu singlu topā jaunums ir Emilijas un Reika kopdarbs - dziesma “Tikai ar tevi”, kas klausītājiem tika nodota Emilijas dzimšanas dienā 19. septembrī. Dziesma stāsta par ilgām pēc mājām un tuvajiem cilvēkiem, kad kādu laiku dzīvo ārzemēs. Īsā intervijā mūziķi dod ieskatu gan dziesmas tapšanā, gan savā ikdienas skaņu celiņā.

Ko jaunu jums abiem atnesa šī sadarbība?

Emilija: Tā atnesa sapratni, kādu sadarbību es gribu arī turpmāk. Šī bija mana pirmā pieredze, sadarbojoties ar citu mūziķi. No Reika puses saņēmu atbalstu - viņš ļāva visam plūst savu gaitu. Nesajutu spiedienu vai to, ka viņš būtu pārāks par mani. Reiks uzklausīja manas idejas un bija tām atvērts. Šis kopdarbs bija ļoti vērtīga pieredze, īpaši man, esot savas karjeras sākumā.

Reiks: Šī projekta laikā saskāros ar interesantu sajūtu - dziesmas teksts, kaut arī rakstīts pirms trim gadiem, liekas tikpat aktuāls un nepārprotams arī šobrīd. Tas apliecina, ka manas vērtības nemainās - šis man pašam šķita ļoti interesanti.

Kas ir tās aktuālās dziesmas un hiti, kurām paši dungojat līdzi?

Emilija: Mani šobrīd visvairāk aizrauj amerikāņu māksliniece Billija Eiliša. Kopš viņas pēdējā albuma izdošanas katru savu ikdienu pavadu viņas mūzikas pavadībā, jūtos iedvesmota. Viņas mūzikā ieliktā enerģija mudināja man uzrakstīt rindas arī šai dziesmai!

Reiks: Šobrīd klausos Lielbritānijas top 40; kopš pats mācījos Londonā, pieradu pie britu dziesmu noskaņām. Ik pa laikam gribas aizbraukt, atgriezties Londonā. Šobrīd, ja neesmu tur, tad vismaz skaņas celiņa atmosfērā.

Nepalaid garām!

Uz augšu