Šodienas redaktors:
Krista Garanča

VIDEO "Zelta mikrofons 2025" sāk darbu pieņemšanu un izziņo radošo komandu

No kreisās: Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2025" žūrijas priekšsēdētājs Jānis Žilde, Biedrības "Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība" valdes priekšsēdētājs Uģis Higo Glāzītis-Āboltiņš, Mūzikas izpildītāju un producentu apvienības LaMPA valdes locekle Agnese Rakovska, Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļas vadītāja Lāsma Krastiņa-Sidorenko, kinooperators Mārcis Ābele un kinorežisors Lauris Ābele.
No kreisās: Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2025" žūrijas priekšsēdētājs Jānis Žilde, Biedrības "Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība" valdes priekšsēdētājs Uģis Higo Glāzītis-Āboltiņš, Mūzikas izpildītāju un producentu apvienības LaMPA valdes locekle Agnese Rakovska, Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļas vadītāja Lāsma Krastiņa-Sidorenko, kinooperators Mārcis Ābele un kinorežisors Lauris Ābele. Foto: Aleksandra Vdovenko

Otrdien, 8.oktobrī Kaņepes Kultūras centrā notika Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2025" preses pasākums, kurā organizatori paziņoja par darbu pieņemšanas sākumu un iepazīstināja ar ceremonijas radošo komandu.

No 8. oktobra līdz 1. decembrim iesniegt ierakstus var gan fiziski, gan elektroniski, pieteikumu anketas un balvas reglamentu meklējot tās tīmekļa vietnē zeltamikrofons.lv. Līdz 21. novembrim darbu pieņemšana būs bez maksas. Žūrijas vērtējumu apkopošanu nodrošinās neatkarīga auditorfirma "Grant Thornton".

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2025" žūrijas priekšsēdētājs Jānis Žilde piedalās balvas pasniegšanai veltītā preses konferencē Kaņepes Kultūras centrā.
Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2025" žūrijas priekšsēdētājs Jānis Žilde piedalās balvas pasniegšanai veltītā preses konferencē Kaņepes Kultūras centrā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Zelta mikrofons 2025" žūrijas priekšsēdētājs Jānis Žilde informēja par reglamentu un vērtēšanu, norādot, ka darbi tiks vērtēti 20 kategorijās, kuru skaits var mainīties atkarībā no pieteikumu daudzuma un žanru daudzveidības šogad izdotajos mūzikas albumos.

Jānis Žilde norādīja, ka mūziķiem albuma formāts ir būtisks kā metode, lai izteiktu konceptuālus vēstījumus:

“Singli ir kā zvaigznes, bet albums ir kā zvaigznājs, kas zvaigznes savieno lielākā struktūrā, un atstāj vēstījumu vēsturei, tādejādi “Zelta mikrofons” paliek uzticams albumu formātam.”

Darbus vērtēs ekspertu žūrija, kuras sastāvā ir teju pussimts (49) locekļi.

Radošā komanda strādās režisora Uģa Oltes vadībā, kurš iepriekš saņēmis sešas "Zelta mikrofona" balvas par mūzikas video un koncertfilmu veidošanu. Uģis Olte ceremonijā iecerējis galveno uzmanību veltīt pašiem mūziķiem, mūzikai un tās vērtēšanai.

Scenogrāfiju veidos Kristians Brekte, savukārt par TV režiju rūpēsies ukraiņu režisore Marina Šaļeva, kura ir strādājusi pie lielu notikumu televīzijas pārraidēm, tostarp pie Ukrainas nacionālās atlases Eirovīzijai un Ukrainas prezidenta Volodomira Zelenska inaugurācijas. Video īsfilmas par žūrijas locekļiem veido brāļi Mārcis un Lauris Ābeles.

Biedrības "Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība" valdes locekle Agnese Rakovska.
Biedrības "Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība" valdes locekle Agnese Rakovska. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mūzikas izpildītāju un producentu apvienības LaMPA valdes locekle Agnese Rakovska izziņoja decembrī gaidāmo mūzikas industrijas forumu, kurā uzmanība tiks pievērsta mūzikas eksporta iespējām un globālu nišas produktu veidošanai.

Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļas vadītāja Lāsma Krastiņa-Sidorenko starp balvas žūrijas priekšsēdētāju Jāni Žildi un Mūzikas izpildītāju un producentu apvienības LaMPA valdes locekli Agnesi Rakovsku. No kreisās: Biedrības "Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība" valdes priekšsēdētājs Uģis Higo Glāzītis-Āboltiņš.
Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļas vadītāja Lāsma Krastiņa-Sidorenko starp balvas žūrijas priekšsēdētāju Jāni Žildi un Mūzikas izpildītāju un producentu apvienības LaMPA valdes locekli Agnesi Rakovsku. No kreisās: Biedrības "Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība" valdes priekšsēdētājs Uģis Higo Glāzītis-Āboltiņš. Foto: Aleksandra Vdovenko

Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļas vadītāja Lāsma Krastiņa-Sidorenko akcentēja mūzikas klausīšanās paradumu maiņu digitālajā laikmetā un izteica prieku par jauninājumiem ceremonijā, kas to padarīs konkurētspējīgāku un palīdzēs veicināt mūzikas industrijas eksportspēju.

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2025" balvas.
Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2025" balvas. Foto: Ieva Leiniša/LETA

“Zelta mikrofona 2025” pasniegšanas ceremonija notiks 2025. gada 18. janvārī Latvijas Nacionālajā teātrī, tiešraidē to pārraidīs TV3 un TV3 Life, bet nomināciju kandidāti tiks paziņoti decembrī.

Balvu “Zelta mikrofons 2025” rīko Latvijas Producentu un Izpildītāju apvienība (LaIPA), atbalsta Kultūras ministrija, Mūzikas attīstības biedrība / Latvijas Mūzikas eksports, SIA “Zaļā josta”, "Rixwell Elefant Hotel" (Riga), kas izmitinās ārvalstu viesus. Preses konferences rīkošanu atbalsta Kaņepes Kultūras centrs, kas būs arī ceremonijas afterparty norises vieta.

Sava pieteikuma iesniegšanas anketa meklējama pievienotajā saitē

Nepalaid garām!

Uz augšu