Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Visi domāja, ka esmu miris!" Als Pačīno atklāj baisus faktus par Covid-19 komplikācijām. Līdzīgi kā viņa atveidotajam varonim...

Foto: AFP/SCANPIX

Holivudas leģenda Als Pačīno (84), kurš karjeras laikā iejuties vairāk nekā 70 lomās, nesen atklāja, ka Covid-19 komplikāciju dēļ teju devies mūžībā. 

Pačīno intervijā "New York Times" sacīja, ka 2020. gadā inficējās ar Covid-19 un slimības radīto komplikāciju dēļ viņam uz pāris minūtēm "pazudis pulss". 

"Viņi teica, ka man nebija pulsa. Te es biju, un te vairs ne... Nodomāju: ak, tev pat nav atmiņu! Tev nav nekā! Savāda putra..." sacīja Pačīno.

Aktieris sacīja, ka "juties slikti – neparasti slikti" un viņam bija drudzis un dehidratācija pirms samaņas zaudēšanas. "Es sēdēju savā mājā un pēkšņi biju prom. Tā, lūk. Man nebija pulsa," atklāja aktieris.

Atbrauca ātrā palīdzība, un viņš pamodās mediķu brigādes lokā savā viesistabā. "Viņiem bija tērpi, kas izskatījās kā no kosmosa vai tamlīdzīgi," viņš teica. "Bija šokējoši atvērt acis un to ieraudzīt. Viņi man stāvēja apkārt un teica: "Viņš ir atpakaļ. Viņš ir šeit.""

Zīmīgi, ka 2013. gadā klajā nāca filma "Fils Spektors" (Phil Spector), kur Pačīno iejutās leģendārā mūzikas producenta tēlā. Filma pieejama "LMT Viedtelevīzijā".

Als Pačīno kā Fils Spektors
Als Pačīno kā Fils Spektors Foto: Ekrānuzņēmums
Fils Spektors
Fils Spektors Foto: AFP/LETA

Atgādinām, ka Spektors tika arestēts 2003. gada februārī, kad viņa Losandželosas mājas vestibilā tika atrasta nošauta aktrise Lana Klārksone. Neilgi pirms slepkavības Spektors un Klārksone iepazinās naktsklubā "House of Blues" Holivudā, kur viņa strādāja par viesmīli. Spektoram tika izvirzītas apsūdzības otrās pakāpes slepkavībā, taču pēc piecus mēnešus ilga tiesas procesa zvērinātie nonāca strupceļā ar desmit pret divām balsīm par labu Spektora vainai (lai vainīgo notiesātu, zvērināto lēmumam jābūt vienbalsīgam), un tā dēļ tiesnesis pasludināja tiesu par spēkā neesošu. 2008. gada rudenī sākās otrais tiesas process, un pagājušā gada aprīlī zvērinātie nolēma viņam piespriest brīvības atņemšanu uz 15 gadiem par otrās pakāpes slepkavību un vēl četriem gadiem par nelikumīgu ieroča glabāšanu.

2021. gada janvārī Spektors, būdams 81 gadu vecs, devās mūžībā. Spektors mira cietuma slimnīcā Kalifornijas štata Stoktonā no Covid-19 komplikācijām. Inficēšanās ar jauno koronavīrusu Spektoram tika diagnosticēta 2020. gada decembrī.

Spektora lielākie nopelni mūzikā saistāmi ar slavenās "skaņas sienas" (wall of sound) izveidi 1960. gadu sākumā - tas ir īpašs daudzslāņains ieraksta veids, kuru producents lietoja, strādājot ar "The Ronettes", Tinu Tērneri, "Bītliem" u.c. 1989. gadā Spektoru uzņēma Rokenrola slavas zālē.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju". 

Uz augšu