Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Straumēšanas topā debitē "Mūzas". Kāda ir Fiņķa reakcija?

Foto: publicitātes

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 40. nedēļā radiostaciju topā ir mazas izmaiņas, savukārt latviešu singlu staumēšanas topā ir jaunums - Fiņķa un dueta “Polifauna” jaunākais singls “Mūzas”, kas popularitāti iemantojis koncertos, tagad izdots ieraksta versijā.

Radiostaciju tops

Foto: publicitātes

40. nedēļā Latvijas radiostaciju tops ir palicis salīdzinoši nemainīgs. Spēlētākā dziesma jau sesto nedēļu ir Sabrinas Kārpenteres dziesma “Taste”. Otrajā vietā “Coldplay” jaunākais singls “We Pray” ar pašu viesmākslinieku piedalīšanos. Jāpiebilst, ka 4. oktobrī iznāca “Coldplay” jaunākais albums “Moon music”. Trešajā vietā radiostaciju top 20 ir producenta Shaboozey vasaras hits “A Bar Song (Tipsy)” - radiostaciju apritē dziesma atrodas jau 22. nedēļu. No latviešu singliem top 20 ir tikai Elizabetes Gailes dziesma “Zinu, ka pāries” - tā ierindojusies 16. vietā.

Atsevišķi skatoties latviešu singlu popularitāti radiostacijās, Elizabete Gaile ar “Zinu, ka pāries” ir spēlētākā latviešu dziesma, krietni atrāvusies kopvērtējumā. Viņai seko “Instrumenti” ar “Perspektīva”, bet trešajā vietā ierindojas Reika un Emīlijas “Tikai ar tevi”.

Straumēšanas tops

Foto: publicitātes

Latvijas straumēšanas topā virsotnē ir jauna dziesma - dziedātāja The Weeknd un repera Playboi Carti sadarbība - “Timeless”. Otrajā vietā iepriekšējo nedēļu līderis korejiešu dziedātājs Jimi ar dziesmu “Who”. Trešā ir Billija Eiliša ar dziesmu “Birds of feather”.

Patrishas un Fiņķa superhits “Raķešu zinātne” lielajā topā ir devītajā vietā. Deniss un Sudrabu Sirds ar “Lidojam tik augstu” ieņem 16. vietu, bet “Olas”, Esmeralda un “heywhosthatkid” ar dziesmu “Nārnija” ir 20. vietā.

Atsevišķi skatoties latviešu singlu topu, tur līderi mērojas spēkos dziesmu skaitā. Tandēms Wiesulis un sangvn ieņem topa no ceturtās līdz sestajai vietai ar trim dziesmām. “Singapūras Satīns” ar divām dziesmām ir septītajā un desmitajā vietā. “Olas” dziesmas ir otrajā un devītajā vietā. Arī līderis Fiņķis nu jau var lepoties ar divām straumēšanas topā esošajām dziesmām - astotajā vietā debitējusi dziesma “Mūzas”, kas tapusi sadarbībā ar grupu “Polifauna” un izdota 27. septembrī.

“Dziesmas ”Mūzas” panākumi straumēšanas topā man ir liels, patīkams pārsteigums.

Dziesmu izdevām bez papildu mārketinga un videoklipa, un tās iznākšanu atzīmējām ar diviem postiem manā un “Polifaunas” profilā. Liels paldies klausītājiem, kas ar dziesmu dalījās arī savos sociālajos tīklos. Liels paldies visiem, kas “Mūzas” klausās! Ceļš, kādā līdz šai dziesmai esam nonākuši, nav bijis vienkāršākais - daudz strādājām pie skanējuma, dziesmu izpildījām koncertos, nezinot, formējot rezultātu ierakstā. Šī dziesma ir tilts, kas mūs vieno kopā ar “Polifauna”,“ saka Fiņķis.

Savukārt “Polifauna” vokālists Andris Strazds saka paldies klausītājiem un piebilst, ka ”Mūzas” piedziedājumā atnākušas pašas, džemsesijā kopā ar dueta dalībnieci Elzu Kaktiņu. Pēc dažādu ieraksta versiju izveidošanas mūziķi esot nosprieduši, ka tieši demo versijas sajūta esot īstā.

Nepalaid garām!

Uz augšu