Šodienas redaktors:
Krista Garanča

IESKATIES! Raidījums "Nav divu Tomu" atgriežas ierastajā, dueta salikumā

Foto: Lauris Galsons

Ja iepriekšējā podkāsta sērijā viesojās šaha un vēstures speciālists Andris Tihomirovs, tad jaunākajā epizodē viss atkal atgriezies "vecajās vietās" – pēdējā laika aktualitātes pārspriedīs tiešsaistes žurnāla TVNET+ publicists Toms Lūsis un portāla TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs.

Varbūt kāds vērīgs portāla TVNET lasītājs būs pamanījis, ka raidījums "Nav divu Tomu" ir piesaistīts Kultūras sadaļai un varētu tapt par to izbrīnīts, sak', kur tad tur kultūra, ja viss tikai par politiku vien? 

Jautājums ir pilnīgi vietā, un atbildi uz to varētu balstīt ieskatā, ka politiku taču veido cilvēki un viņu attieksmes gan vienam pret otru, gan pret sabiedrību kopumā. Šo attieksmju patiesums un tālejošie nodomi, kuri pilda to saturu, arī veido sava veida kultūru: kas ir mūsu vērtības, kur novelkam sarkanās robežas pret kādiem procesiem un viņu veicējiem. 

Vienpersoniski pieņemti lēmumi saista divas no jaunākajā sērijā apskatītajām tēmām: ikmēneša stipendija, kura piešķirta basketbola veterānam Igoram Migliniekam un Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra Ata Švinkas ("Progresīvie") mēģinājumi savu atbalstu izrādīt gan Palestīnas teritorijā kritušajiem civiliedzīvotājiem, gan 7. oktobra piemiņas dienā, kurā Izraēlas tauta atceras aizvadītajā gadā piedzīvoto teroristu grupējuma "Hamās" raķešu uzlidojumu. 

Jau klasiskākā un kultūras nozarei pierastākā griezumā abi kolēģi pārrunās plānus un idejas, kas saistās ar video straumēšanas mogula "Netflix" iespējamo interesi investēt mūsu galvaspilsētas uzņēmējdarbībā un varbūt arī ārpus tās – uzņemot šeit filmas un tādējādi ieguldot savus līdzekļus vietējā viesmīlības infrastruktūrā. 

Skatieties raidījuma "Nav divu Tomu" jaunāko sēriju piektdien, 11. oktobrī tiešsaistes žurnālā TVNET+!

Nepalaid garām!

Uz augšu