Šodienas redaktors:
Krista Garanča

“Tesa” vienā personā. Rīgā notiks mūziķa un komponista Kārļa Tones solo koncerts

Mūziķis un komponists Kārlis Tone.
Mūziķis un komponists Kārlis Tone. Foto: No personīgā arhīva

Ceturtdien, 24. oktobrī plkst. 19.00 Valmiermuižas alus vēstniecībā Aristida Briāna ielā 9a Rīgā notiks daudzpusīgā mākslinieka Kārļa Tones solo koncerts. 

Intīmā atmosfērā mūziķis izspēlēs retrospektīvu programmu ar mūziku, kura radīta gan dažādu grupu sastāvā, gan teātra izrādēm, kā arī dažu sev mīļu dziesmu kaverversijas. Koncertā skanēs elektriskā ģitāra ar efektiem un balss.

Kārlis Tone ir mūziķis, komponists, skaņu dizainers un skaņu inženieris, kurš aktīvi komponē un muzicē Latvijas neatkarīgajā mūzikā grupā “Tesa”, “Grab”, “Līgas pH3”, agrāk arī “Anna Kijevā” un citās. Paralēli Kārlis sadarbojas ar Latvijas valsts un neatkarīgajiem teātriem, veidojot mūziku un skaņas partitūras izrādēm.

Foto: Publicitātes foto

Savā solo koncertā Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, intīmā atmosfērā Kārlis Tone izpildīs retrospektīvu programmu ar mūziku, kura ir radīta gan ar kādu no minētajām grupām, gan šo un to no teātra izrādēm, kā arī dažu sev mīļu dziesmu kaverversijas. Koncertā skanēs elektriskā ģitāra ar efektiem un balss.

Mūziķa interešu loks ir plašs – sākot no pavisam vienkāršas popmūzikas un klasiskās mūzikas līdz abstraktiem laikmetīgās mūzikas eksperimentiem un ekstrēmai smagajai mūzikai un visa, kas atrodas “pa vidu”. Viens no galvenajiem Kārļa Tones intereses objektiem ir jaunu muzikālo izteiksmes līdzekļu meklējumi caur neparastām skaņu struktūrām un tekstūrām, izmantojot ierakstu studiju tehnoloģijas neierastos veidos.

Mūziķis Kārlis Tone ar saņemto "Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā "Gada jaundarbs mūzikā" par darbu teātra trupas "Kvadrifrons" iestudējumā "Nēmiz pǟl!" svinīgajā "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonijā Dailes teātrī. 2022. gada 23. novembris.
Mūziķis Kārlis Tone ar saņemto "Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā "Gada jaundarbs mūzikā" par darbu teātra trupas "Kvadrifrons" iestudējumā "Nēmiz pǟl!" svinīgajā "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonijā Dailes teātrī. 2022. gada 23. novembris. Foto: Zane Bitere/LETA

2022. gadā mūziķis saņēmis “Spēlmaņu nakts” balvu kategorijā “Gada jaundarbs mūzikā” par mūziku režisora Reiņa Botera izrādei “Nēmiz päl!” (teātra grupa “Kvadrifrons”). Grupas “Tesa” sastāvā 2021. gadā saņemta Mūzikas ierakstu gada balva “Zelta Mikrofons 2021” kategorijā “Metāla mūzikas albums”.

Savukārt šī gada 17. oktobrī Rīgas Starptautiskais kino festivāls – Riga IFF tiks atklāts ar Uģa Oltes filmu “Tesa Man”, kurā vēl bez vēla novembra atmosfēras faktūrām galveno lomu ieguvis atzītais smagās instrumentālās mūzikas trio “Tesa”.

Ieeja koncertā bez maksas. Pasākumu organizē Valmiermuižas kultūras biedrība, sadarbībā ar Valmiermuižas alus darītavu.

Nepalaid garām!

Uz augšu