Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Sabiles reids Rīgā! Kā koncertzāli "Palladium" savā varā pārņēma "Pienvedēja piedzīvojumi"

Atzīmējot savas pastāvēšanas 30 gadus, Sabilē dibinātā rokgrupa "Pienvedēja piedzīvojumi" saviem uzticamajiem faniem (un, cerams, arī no jauna piepulcētiem klausītājiem) sagādājuši spēcīgu un pilnas atdeves stiprinātu koncertu, atskaņojot gan grupas hitus, gan iepazīstinot ar jaunām dziesmām no visā drīzumā gaidāmā albuma. 

Līdz šim Māris Žigats, Aldis Lunde un Pēteris Lunde iepazīstinājuši ar diviem singliem no nākamgad gaidāmā jaunā, septītā studijas albuma, kuru izdos Izdevniecība MicRec: "Karuselis" un "Fizikas likums". 

"Tas 90. gadu konteksts – mēs bijām, var teikt, pirmā grupa, kas ierakstīja mūziku profesionālā studijā. Varbūt mums pašiem tas neliekas nekas īpašs, jo mūsdienās visi tā dara, bet varbūt tieši tas ir iedvesmojis daudzus," atskatoties uz grupas pirmsākumiem, intervijā Latvijas Televīzijas žurnālistei Anetei Ašmanei-Vilsonei reiz stāstījis grupas bundzinieks Pēteris Lunde.

Savukārt sarunā ar portāla TVNET kultūras redaktoru Tomu Treibergu "Pienvedēja piedzīvojumu" solists un basģitārists Māris Žigats atzinis: "Es nedomāju, ka mums tolaik bija svarīgi, vai mēs kaut kur iederamies vai ne. Mums bija svarīgi darīt to, kas mums patika. Tanī laikā mēs ļoti daudz patērējām MTV, sūcām visu, kas tajā bija. “Depeche Mode”, “Pet Shop Boys”, “Alphaville” – viņi visi ir atstājuši milzīgu iespaidu uz manu melodijas veidošanu."

Savukārt mūziķis un producents Guntars Račs, papildinot mūzikas kritiķa Jāņa Žildes grāmatu "Pienvedēja piedzīvojumi. Trīs no Sabiles. Autorizēta biogrāfija", rakstījis: "[Šī] ir viena no retajām klasiskajām rokgrupām Latvijā, kura cauri laikiem ir spējusi saglabāt nemainīgu sastāvu, atpazīstamu skanējumu un cieņpilnu attieksmi pret savu klausītāju. Ļoti cienu šos mūziķus – gūstot panākumus un muzicējot uz arvien lielākām skatuvēm, viņi vienmēr ir spējuši saglabāt savu neatkarīgo statusu."

Nepalaid garām!

Uz augšu