Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Mūziķis Reinis Jaunais publicē mūzikas video dziesmai ''ooo''

Foto: Laima Jaunā

Reinis Jaunais arī nupat atgriezies no Eiropas koncerttūres: šogad muzicēts Rumānijā, Bulgārijā, Serbijā, Vācijā, Čehijā, Slovākijā, Ungārijā un citviet. Latvijā gan mūziķis piestājis uz īsu brīdi: jau pēc dažām nedēļām ceļš uz Itāliju, kur paredzēti desmit koncerti no oktobra beigām līdz novembra vidum.

Tikām Reinis paspējis publicēt mūzikas video trešajai dziesmai no gaidāmā albuma Nest. Šī dziesma nav pilnībā instrumentāla, tomēr visi tajā dzirdamie vārdi (jeb burti) ietverti dziesmas nosaukumā ''ooo''. Tas – lai būtu vieglāk dziedāt līdzi. Papildus ģitārai dziesmā dzirdama kokle un zvanga. Visi video redzamie mūzikas instrumenti ir roku darbs, tos darinājuši dažādi Latvijas mūzikas instrumentu meistari. Video tapis pie Liliju ezera, un to filmējusi Laima Jaunā.

Izziņots arī, ka ilgi gaidītais albums Nest straumēšanas vietnēs būs klausāms no 24. novembra. Fiziskās albuma kopijas gan būs pieejamas ātrāk. Jau tagad mūziķa mājaslapā apskatāmas un nopērkamas albuma vinila plates. Janvārī iecerēts koncerts, kurā Reiņa mūzika būs dzirdama pilnā grupas sastāvā. Par koncerta vietu un laiku informācija sekos vēlāk.

Dziesmas un gaidāmais albums miksēts studijā Lauska. Ierakstam gaidāmas arī Dolby Atmos versijas, kuras klausītājam ļaus justies kā mēģinājuma telpas vidū, ar albumā dzirdamajiem mūziķiem izvietotiem visapkārt. Vizuālo noformējumu veidojusi māksliniece Lote Vilma.

Nepalaid garām!

Uz augšu