Šodienas redaktors:
Krista Garanča

No reiva līdz dziesmai ''Ūdensrozes''. Keitija Bārbale izdod jaunu singlu ar videoklipu

Foto: Publicitātes foto

Indīmūziķe un dziedātāja Keitija Bārbale rudens drēgnumu silda ar savu jaunāko dziesmu "Ūdensrozes" – pirmo vēstnesi no gaidāmā otrā pilnmetrāžas albuma, kas klausītājus sasniegs jau nākamā gada pavasarī.

Mūziķe par dziesmu izsakās šādi: “No reiva līdz dziesmai "Ūdensrozes". Nevajag fantazēt, vislabāk dziesmu iesākt ar kādu pagājušās nedēļas notikumu, manā gadījumā – ar reiva apmeklējumu. Tikai pēc tam šo plebejisko pieredzi drīkst ietērpt māksliniekiem raksturīgajā saldsērīgās depresijas mērcē."

Dziesmas teksta, mūzikas un aranžijas autore ir Keitija Bārbale, miksējis Niks Moss Rodžerss (Nick Moss Rogers), māsterējis Alberts Levics.

Līdz ar singlu klausītāji tiek aicināti arī izbaudīt režisores Amandas Grīnbergas un operatores Annas Konovalovas veidoto videoklipu. Fiksētie kadri sevī ietver metaforisku pārdzimšanu, iedvesmojoties no tauriņa dzīves cikla.“Videoklips simbolizē pārdzimšanas procesu, kuram cauri nākas iziet vairākas reizes dzīvē. Man personīgi – vismaz reizi mēnesī. Ir grūti atvadīties un nogalināt sevis daļas, kas vairs nekalpo, un to vietā veidot jaunas, bet… esmu pati savs reivs, savs sitiens, savs piektdienas kodiens. Pārmaiņas ir tā vērtas,’’ skaidro Keitija.

2023. gadā Keitija Bārbale ar debijas akustisko solo albumu “Akmens Dievs” ieguva Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” kategorijā “Alternatīvās vai indie mūzikas albums”. Māksliniece ir iesildījusi tādas grupas kā “Dzelzs Vilks” un “Timber Timbre”, uzstājusies festivālos “Laba Daba” un “Kartupeļpalma”, kā arī citur Latvijā.

31. oktobrī mūziķe aicina klausītājus uz Keitijas Bārbales un Jura Simanoviča un “Bez Grēka Ieņemto” koncertu Tallinas ielas pagalmā koncertvietā "Angārs".

Nepalaid garām!

Uz augšu