Katram no mums svētkos ir savas mīļākās receptes, bet, interesanti, kādus ēdienus iecienījuši sabiedrībā pazīstami ļaudis? Ziemassvētku gaidās šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" kopā ar aktieri un brīvmākslinieku Ģirtu Krūmiņu šefpavāra Žaņa Raivo Behmaņa virsvadībā gatavosim pupiņu un asinsdesas kroketes ar plūškoka ievārījumu.
"Slavenības uz oglēm" ⟩ Ģirts Krūmiņš: Labi pagatavots ēdiens tevi padara par laimīgu cilvēku
Ģirts un Žanis gatavošanai izmanto "Bonduelle" konservētās pupiņas, asinsdesu, ievārījumu, sīpolus, ķiplokus, olas, miltus, panko rīvmaizi, garšvielas un eļļu cepšanai.
Abi vīri, darbojoties saskanīgā tandēmā, nolej lieko šķidrumu no konservētajām pupiņām. Tad Žanis uztic Ģirtam nomizot asinsdesas. Pa to laiku, kamēr Ģirts skaidro, kādēļ, viņaprāt, ēdiena gatavošana līdzinās izrādes tapšanas procesam, šefpavārs pannā apcep sakapātus sīpolus, ķiplokus, asinsdesu un apcepto masu pievieno bļodā iepriekš saspaidītajām pupiņām un kapātiem pētersīļiem.
No iegūtās masas tiek veidotas bumbiņas, tad tās tiek panētas un apceptas eļļā. Žanis zeltaini brūnĀs kroketes pasniedz ar plūškoka ievārījumu. Lai labi garšo!
Šeit atradīsi raidījumā gatavotā ēdiena recepti, bet, lai uzzinātu, kur šefpavārs rod iedvesmu jaunām receptēm, kurai lomai gatavojoties, Ģirts iegriezis pirkstā un kā aktierim veicās virtuvē, noskaties video.
Foto: Ģirts Krūmiņš gatavo pupiņu un asinsdesas kroketes ar plūškoka ievārījumu.
Raidījums tapis sadarbībā ar Bonduelle.