4. maijā Ķīpsalas hallē vērienīgs deju lieluzvedums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā 4. maijā Ķīpsalas hallē notiks vērienīgs deju lieluzvedums «Vēstījums rakstos», kas pulcēs vairāk nekā 1000 dažādu paaudžu dejotājus, muzikālo apvienību «Raxtu Raxti», dūdu un bungu grupu «Auļi».

Deju jaunuzvedumu iestudē horeogrāfi Agris Daņiļēvičs, Dagmāra Bārbale un Gints Baumanis, bet iestudējuma režisore ir Inese Mičule.

Vērienīgā uzveduma muzikālo materiālu veido pavisam 17 jaunas kompozīcijas, kuru autori ir muzikālās apvienības «Raxtu Raxti» mūziķi. Koncertā «Raxtu Raxti» šos skaņdarbus izpildīs kuplā pulkā kopā ar dūdu un bungu grupas «Auļi» mūziķiem.

Atbilstoši 4. maija svētkiem un Latvijas simtgadei, deju lieluzvedums «Vēstījums rakstos» idejiski sakņojas latviešu tautas gara bagātībās – zīmēs un rakstos, skatuviskajā dejā un tautas mūzikas iedvesmotos skaņdabos.

Lai izjustu uzvedumā sagaidāmo noskaņu, nupat klausītāju vērtējumam nodota dziesma «Mēness Sauli dancī veda», kuras mūzikas autors Kārlis Auzāns, bet tekstu veido Agneses Veldres un latviešu tautasdziesmas rindas.

Uzvedumā kopā piedalīsies vairāk nekā 1000 dejotāji no dažādu paaudžu deju kolektīviem «Vektors», «Rotaļa», «Katvari», «Lielupe», «Daiļrade», «Gatve», «Teiksmiņa», «Dancītis», «Vizbulīte», «Auseklītis», «Daugava», «Dzirnu Senči» un «Dzirnas».

Ķīpsalas hallē 4. maijā notiks pavisam divi deju koncertuzveduma «Vēstījums rakstos» koncerti - plkst. 15.00 un plkst. 19.00.

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta lapā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu