Tramps un citi pasaules līderi nav karalisko kāzu viesu sarakstā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viesu vidū, kas ielūgti uz Lielbritānijas prinča Harija un amerikāņu aktrises Meganas Mārklas kāzām, nav politiķu un pasaules līderu.

«Ir pieņemts lēmums, ka [šīm kāzām] politisko līderu - kā Apvienotās Karalistes, tā starptautisko - oficiāls saraksts nav nepieciešams,» teikts Kensingtonas pils paziņojumā.

Tas nozīmē, ka 600 viesu vidū, kas 19. maijā ielūgti uz ceremoniju Vindzoras pils Jura kapelā, nav nedz ASV prezidenta Donalda Trampa, nedz Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas.

Lēmums pieņemts pēc karaļnama pārstāvju konsultācijām ar valdību.

Arī ASV eksprezidents Baraks Obama ar kundzi kāzas neapmeklēs, apliecināja avots, kuram ir zināms viesu saraksts.

Daudzi politiķi un pasaules līderi 2011. gadā apmeklēja krietni vērienīgākās Harija vecākā brāļa prinča Viljama un Keitas Midltones kāzas. Atbilstoši troņa mantošanas noteikumiem ir maz ticams, ka tronī kādreiz varētu nonākt Harijs.

Līdz ar to Harijs un Mārkla var atļauties kāzas, kas nav tik lielā mērā valsts dzīves notikums, cik svinības ģimenei un draugiem.

Obamu pārim ir siltas attiecības ar Hariju, un tas raisījis minējumus, ka ASV eksprezidents ar kundzi kāzu dienā varētu būt Vindzoras pilī.

Amatpersonas, kā noprotams, bažījušās, ka Tramps var ņemt ļaunā to, ka viņš uz kāzām netiek aicināts, bet viņa priekštecis tiek.

Nav zināms, cik daudzi citu Eiropas karaļnamu pārstāvji ielūgti uz kāzām un cik daudzi Mārklas Holivudas draugi un kolēģi piedalīsies svinībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu