Klajā nāk Zanes Jančevskas tautas dziesmu un nostāstu albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Zani Jančevsku – Latvijas Nacionālā teātra aktrisi pazīst ikviens latviešu teātra mākslas cienītājs, bet to, ka viņa studē Latvijas Valsts mūzikas akadēmijas etnomuzikoloģijas nodaļas maģistrantūrā, zina tikai retais. Cienot un izzinot latviešu tautas mutvārdu daiļradi, izveidota programma, kura nu ierakstīta un izdota kompaktdiskā «Dziesmu Dance».

«Veiksmīgi iepazīt citu tautu kultūru var tikai tad, ja pazīstam un cienām savējo. Mums ir tik daudz skaistu tautas dziesmu. Un arī daudz neizdziedātu un neiemācītu, bet katrā no tām ir kāds padoms, atziņa, uzmundrinājums, joks. Trīs gadu laikā, viesojoties Latvijas novados ar programmu «Dziesmu Dance», esam sajutuši klausītāju atsaucību, uzmanību un ieinteresētību. Mūsu priekšnesums tapis, pateicoties profesionālai, darba spējīgai un atsaucīgai mūziķu komandai. Tās sastāvā darbojas arī Lauma Bērza, Ēriks Zeps, Ansis Jansons un Jēkabs Jančevskis. Dažos koncertos mūs ar kokles, dūdu, stabuļu un mandolīnas spēli atbalsta arī etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels,» tā Zane Jančevska par jauno ierakstu.

Zane Jančevska "Dziesmu Dance"
Zane Jančevska "Dziesmu Dance" Foto: Publicitātes

«Dziesmu Dance» Kaspara Bārbala vadībā ierakstīta «Lauskas» studijā.

CD no 12. februāra nopērkams Latvijas lielākajās mūzikas ierakstu un grāmatu tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu