Rīgā pirmo reizi norisināsies Japānas nedēļa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: (c)2015「Maestro!」Film's Partners/AKIRA SASO/FUTABASHA

No 12. februāra līdz 16. februārim Rīgā pirmo reizi norisināsies Japānas nedēļa, kuras laikā Rīgā viesosies tradicionālās kabuki dejas izrāde, kā arī notiks Japānas filmu festivāls, informē Japānas vēstniecībā Latvijā. Japānas nedēļa tiek rīkota ar mērķi stiprināt Japānas un Latvijas savstarpējās saites, kā arī sniegt iespēju Latvijas iedzīvotājiem dziļāk iepazīt Japānas kultūru, skaidroja vēstniecībā.

Kabuki dejas izrāde notiks 12. februārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē. Kabuki ir tradicionālā japāņu teātra forma, kuras aizsākumi meklējami Edo periodā (1603.-1868.). Kabuki ir atzīts par vienu no Japānas trim galvenajām klasiskā teātra formām un ir iekļauts UNESCO nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā.

Izrādē uzstāsies Takamasa Fudžima - Japānas tradicionālās dejas izpildītājs, kurš dzimis 1971. gadā Tokijā. Pēc Ņihonas Universitātes Mākslas koledžas dramaturģijas kursa absolvēšanas viņš darbību turpinājis Japānas tradicionālās dejas jaunrades jomā. Fudžima kopš 2003. gada piedalās teātra izrādēs un arī veidojis horeogrāfiju dažādu veidu televīzijas lugās un seriālos. Papildus tam, mākslinieks aktīvi piedalījies daudzās deju izrādēs un meistarklasēs ārvalstīs.

Savukārt Japānas filmu festivāls norisināsies kinoteātra «Splendid Palace» Mazajā zālē no 13. februāra līdz 16. februārim. Japānas filmu festivāls ir kļuvis par skatītāju iemīļotu ikgadēju tradīciju un, atsaucoties apmeklētāju vēlmei redzēt nesen uzņemtas japāņu filmas, šī gada festivālā skatītāju uzmanībai tiks piedāvāti četri pēdējos gados tapuši darbi, kurus apvieno tēma «Mūzikas spēks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu