«Jumava» aicina Latvijas uzņēmējus dāvināt grāmatas savām skolām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Tuvojoties 28. janvārim, kas vēsturiski zināms kā K.Ulmaņa iedibinātā «Draudzīgā aicinājuma» norises diena, apgāds «Jumava» kā katru gadu vērsies pie Latvijas uzņēmējiem ar aicinājumu dāvināt grāmatas savām skolām.

Akcija «Draudzīgais aicinājums» ir aizsākusies ar Neatkarīgās Latvijas prezidenta Kārļa Ulmaņa 1935. gada aicinājumu ik gadu 28. janvārī atbalstīt Latvijas skolas, dāvinot grāmatas un mākslas darbus, kas celtu kultūras līmeni skolās un sabiedrībā. Ar «SIA Rīgas Nami» atbalstu apgāds «Jumava» pirms sešiem gadiem atjaunoja šo kultūras tradīciju. Gadu no gada akcija «Draudzīgais aicinājums» iegūst aizvien plašāku skanējumu, pieaug akcijā iesaistīto skolu skaits.

Arī 2018. gadā cieņā un pateicībā par stipro pamatu, ko ikviena cilvēka personībai un profesionalitātei ieliek skola, šogad tiksies uzņēmēji, izdevēji un citi atbalstītāji, lai dāvinātu grāmatas Latvijas skolām un izglītības iestādēm. Īpaši tiek uzsvērta dāvinājuma emocionālā loma, pasniedzot grāmatas tieši savai bijušajai izglītības iestādei, tādējādi kļūstot par tās atbalstītāju.

Turpinot iesākto tradīciju, apgāds «Jumava» šogad aicinājis Madonas un Madonas novada uzņēmējus piedalīties un atbalstīt «Draudzīgā aicinājuma» akciju, dāvinot skolām un pirmskolas mācību iestādēm vērtīgas grāmatas.

Šī gada akcijas «Draudzīgais aicinājums» svinīgais pasākums plānots Madonas pilsētas vidusskolā 22. janvārī plkst. 12 ar Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa piedalīšanos. Akcijas ietvaros grāmatu dāvinājumus saņems arī citas mācību un pirmskolas iestādes, kā arī vairākas Rīgas skolas un Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu