KM uz pieciem gadiem akreditē Memoriālo muzeju apvienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kultūras ministrija (KM) līdz 2022. gada 18. decembrim akreditējusi Memoriālo muzeju apvienību Ojāra Vācieša ielā 19, Rīga, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Memoriālo muzeju apvienība savu darbību sākusi 2009. gada 1. oktobrī. Tajā iekļauti tādām personībām kā Jānim Akurateram, Krišjānim Baronam, Rainim un Aspazijai, Janim Rozentālam, Rūdolfam Blaumanim, Andrejam Upītim un Ojāram Vācietim veltīti muzeji.

Līdzās muzeju apvienībai, akreditāciju līdz 2022. gada 17. decembrim saņēmis Neretas pagastā esošais Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs «Riekstiņi», kā arī Franča Trasuna muzejs «Kolnasāta», kas atrodas Rēzeknes novada Sakstagalā.

Rakstnieka un gleznotāja Jaunsudrabiņa bērnības mājās «Riekstiņi» muzejs ierīkots kopš 1967. gada, un tajā aplūkojamā pamatekspozīcija apmeklētājus iepazīstina ar šī mākslinieka dzīvi. Savukārt garīdzniekam, politiķim, kultūras un sabiedriskajam darbiniekam Trasunam veltītais muzejs Sakstagalā dibināts 1992. gadā. Apmeklētājiem muzejā tiek piedāvāta ekspozīcija «Franča Trasuna dzīve un darbība», kā arī pastāvīgā krājuma izstāde «Senie sadzīves priekšmeti».

Akreditācija ir muzeju darbības izvērtēšanas process, kura rezultātā muzejam uz noteiktu laiku, pirmreizējā akreditācijā - uz pieciem, bet kārtējā akreditācijā - uz pieciem vai desmit gadiem, var tikt piešķirta valsts atzīta jeb akreditēta muzeja statuss.

Muzeju akreditācija Latvijā tika sākta 1999. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu