«Vai tas ir celis vai nēģeris»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

«Vai tas ir celis vai nēģeris,» («Is it the knee or is it the negro») paziņojumā pie jaunā videoklipa raksta reperis Čaks Dī (Chuck D), viens no repa/roka supergrupas «Prophets of Rage» dalībniekiem.

Grupa, kas izveidojusies tikai pagājušogad, publicējusi sociāli asu video, kurā apspēlē rasisma un ieroču tēmas. Grupā apvienojušies politiski aktīvi mūziķi no «Cypress Hill», «Rage Against the Machine» un «Public Enemy»

«Gandrīz jebkas var tikt uzbūvēts un arī sagrauts ar kolektīva spēku,» teikts grupas paziņojumā. «Kustība nekad nav viens indivīds. Kolina Kapernika (Colin Kaepernick) vārdā mūsdienu sporta kontekstā, mēs jautājam - «Vai tas ir celis vai nēģeris,»?»

Klipā redzami rasu konflikti, dzīvnieku pasaules kolektīvais spēks, kā arī Mikijs Mauss.

Atgādinām, ka spriedze starp baltajiem un melnādainajiem ASV iedzīvotājiem ir pieaugusi pēc vairākiem policijas vardarbības gadījumiem.

Pērn savdabīgu protesta kustību aizsāka ASV Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājs Kolins Kaperniks, kurš spēles himnas laikā nometās uz viena ceļa, bet šosezon viņa paraugam pievienojusies vēl virkne sportistu, izsaucot ASV prezidenta Donalda Trampa nepatiku.

«Es vēroju Kolinu Kaperniku un domāju, ka tas ir briesmīgi. Tad tas kļuva par arvien lielāku un lielāku notikumu. Godīgi sakot, NFL vajadzēja viņu diskvalificēt uz vienu spēli un viņš nekad vairs tā nedarītu,» medijam «Fox News» teica Tramps. «Viņi varēja viņu diskvalificēt uz divām spēlēm un tad trijām un pat visu sezonu, ja viņš vēl tā rīkotos. Nebūtu bijusi problēma. Bet es jums saku, jūs nedrīkstat izrādīt necieņu pret mūsu valsti, karogu un himnu. Jūs tā nedrīkstat darīt.»


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu