Koris «Latvija» šomēnes koncertēs Somijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Helsinku Akmens baznīcā 16. oktobrī notiks Valsts Akadēmiskā kora «Latvija», koncerts, kas būs veltīts Somijas valsts simtgadei, informē kora pārstāve Ieva Vītiņa.

Koncertā tiks izpildīta dziesmu izlase no kora īstenotā projekta «Latvijas komponisti Latvijas simtgadei», kurā apmēram 100 latviešu komponisti divu gadu laikā rakstīja jaundarbus korim, izvēloties tos veltīt kādai no piecām stihijām - zeme, ūdens, mīlestība, gaiss un uguns.

Ilggadējais kora vokālais pedagogs Ansis Sauka savā dziesmā pievērsies zvaigžņoti romantiskai noskaņai, bet sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe savu opusu Sauciens vējā veltījis bojāgājušā drauga kaitbordista piemiņai. Raimonds Pauls radījis miniatūras mūzikas pērles, bet tautasdziesmas episkums par jūras stihiju atklājas Andra Kontauta skaņdarbā. Jaunais latviešu komponists Jēkabs Jančevskis pieskāries mūžības tēmai, bet popgrupas «Sound Poets» līderis Jānis Aišpurs par pamatu savai dziesmai izmantojis Ojāra Vācieša dzejoli «Piesaukšana». Ēriks Ešenvalds savā skaņdarbā aprakstījis ziemeļblāzmas radītās gaismas upes.

Līdzās jaundarbiem koncertā izskanēs arī 20.gadsimta somu lielmeistara Einojuhani Rautavāras šedevrs «Canticum Mariae virginis» un latviešu mūzikas dižgara Pētera Vaska skaņdarbs «Māte saule».

Savukārt 18.oktobrī un 19.oktobrī Kotkas un Kovolas baznīcās koris sadarbībā ar somu kamerorķestri «Kymi Sinfonietta» maestro Olari Eltsa vadībā atskaņos Jozefa Haidna oratoriju «Gadalaiki» un Pētera Vaska opusu «Fruits of Silence».

Koncerti iekļauti Latvijas valsts simtgades starptautisko pasākumu programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu