Leonardo di Kaprio fonds dabas aizsardzībai ziedo $ 20 miljonus

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Holivudas aktieris Leonardo di Kaprio otrdien paziņoja, ka viņa fonds, kas koncentrējies uz ekoloģiju, šogad piešķīris jaunus grantus vairāk nekā 20 miljonu ASV dolāru apmērā vairāk nekā 100 organizācijām visā pasaulē.

Aktieris paziņoja par šiem grantiem visdažādākajās jomās – no lauvu glābšanas un mangrovju atjaunošanas līdz iezemiešu tiesību aizsardzībai un saules enerģijas labākai pieejamībai – pirms savas ierašanās uz klimata izmaiņām veltītu konferenci Jeila universitātē. Viņš plāno izmantot šo ierašanos, lai aicinātu spert ātrākus soļus pasaules atkarības no fosiliju degvielas samazināšanai par labu atjaunīgas enerģijas avotiem.

«Mūsu izaicinājums ir atrast jaunus ceļus, kā nodrošināt enerģiju mūsu dzīvē, nodarbināt miljoniem cilvēku un pārvērst katru indivīdu par tīra gaisa un dzeramā ūdens atbalstītāju,» paziņoja di Kaprio.

«Mums jāpieprasa, lai politiķi akceptētu klimata zinātni un uzņemtos pārdrošas saistības, kamēr nav par vēlu.»

Līdz ar šiem grantiem Leonardo di Kaprio Fonds kopš 1998.gada ir piešķīris 80 miljonus ASV dolāru.

Starp jaunajiem grantiem klimata jomā, kuru apjoms ir 3,6 miljoni dolāru, ir atbalsts ASV sabiedriskajām organizācijām, kuras cīnās par simtprocentīgi atjaunīgu enerģiju, nauda mangrovju atjaunošanai Somālijā ar mērķi mazināt klimata izmaiņas, un projekts, kas atbalsta tiesvedību pret lielajām korporācijām fosiliju degvielas rūpniecībā, lai tās sauktu pie atbildības par piesārņojuma ietekmi.

6,4 miljoni dolāru ir piešķirti dabas aizsardzības projektiem, tai skaitā lauvu un ziloņu populāciju atjaunošanai un aizsardzībai, pētījumiem Brazīlijas Amazones baseinā un partnerībai ar masaju kopienu Kenijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu