Aptauja: Populārākā nodarbe Latvijas iedzīvotājiem šovasar brīvā dabā bija riteņbraukšana

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairāk nekā trešdaļai (39%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem šovasar populārākā nodarbe brīvā dabā bija riteņbraukšana, liecina pētījumu kompānijas «Kantar TNS» veiktā aptauja.

Nākamās populārākās šovasar brīvā dabā veiktās aktivitātes ir peldēšana un skriešana, ar ko šovasar nodarbojās attiecīgi 26% un 21% Latvijas iedzīvotāju.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 10% respondentu šovasar vingrojuši brīvā dabā, savukārt mazāk nekā desmitā daļa apgalvo, ka spēlējuši futbolu vai volejbolu, vai arī laivojuši - katru no iepriekšminētajām aktivitātēm veikuši 6% iedzīvotāju. Vēl nedaudz mazāks iedzīvotāju īpatsvars (5%) ir skrituļojuši, nūjojuši vai veikuši citas sportiskās aktivitātes.

Jāatzīmē, ka ar skriešanu salīdzinoši biežāk šovasar nodarbojās jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kamēr aktīvākie nūjotāji ir sastopami vecuma grupā no 40 gadiem.

Saistībā ar futbolu vērojama interesanta sakarība - aptaujāto vīriešu, kas šovasar spēlējuši futbolu, īpatsvars ir teju desmit reizes lielāks nekā sieviešu. Arī basketbolu un volejbolu aptaujātās sievietes šovasar ir spēlējušas būtiski mazāk nekā vīrieši. Savukārt sievietes biežāk nekā vīrieši ir nūjojušas vai nodarbojušās ar jogu.

Reģionālā griezumā vērojams, ka rīdzinieki ir bijuši aktīvāki skrituļotāji nekā citu pilsētu vai reģionu iedzīvotāji.

Vienlaikus aptaujas rezultāti liecina, ka ceturtā daļa iedzīvotāju (24%) vecumā no 18 līdz 55 gadiem šovasar nav veikuši nekādas sportiskās aktivitātes. Šajā aspektā vērojama sakarība - jo vecāks ir aptaujātais cilvēks, jo mazāk tas nodarbojas ar aptaujā ietvertajām sportiskajām aktivitātēm.

Pētījumu kompānija «Kantar TNS» aptauju veica ar interneta starpniecību laikā no šā gada 5.septembra līdz 7. septembrim. Aptaujā piedalījās 900 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu