Izstāžu zālē «Arsenāls» Tabakai veltīta kultūras un izklaides programma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē «Arsenāls» 17. augustā norisināsies gleznotājai Maijai Tabakai veltīta kultūras un izklaides programma «Ars Rezumē», informē informē LNMM Preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Vakara programma plānota divās daļās. Sākot no plkst.17.30 apmeklētājiem būs iespēja gida pavadībā doties bezmaksas ekskursijā, lai vēlreiz apskatītu vai detalizētāk iepazītu izstādes «Maija Tabaka un Rietumberlīne» mākslas darbus un uzzinātu to autoru stāstus. Savukārt pasākuma otrajā daļā plkst.18.15 apmeklētāji varēs ievērojamā režisora Žana Lika Godāra filmu «Nicinājums» (1963).

Tas ir stāsts par sarežģījumiem Brižitas Bardo un Mišela Pikolī varoņu laulības dzīvē un reizē - komentārs par mākslas attiecībām ar komerciju. Režisora eksperimenti un atteikšanās izdabāt valdošās gaumes kritērijiem brīvajā Rietumeiropā savā ziņā sasaucas ar «nepareizās» mākslas spītu politiski motivētajiem principiem tā laika Latvijā, pauda Sujunšalijeva.

Kā ziņots, līdz 20.augustam izstāžu zālē «Arsenāls» ir aplūkojama Tabakas izstāde «Maija Tabaka un Rietumberlīne», kas ir veltīta viņas pirmajiem starptautiskajiem karjeras panākumiem, informēja LNMM Preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Viņa skaidroja, ka Izstāde ir 1979. gada gleznotājas personālizstādes interpretācija, cenšoties ar laika distanci atgādināt par viņas pirmajiem starptautiskajiem panākumiem, tajā pašā laikā, sniedzot priekšstatu par toreiz sadalītās Berlīnes dzīves ritmu. Izstāde aicina izzināt, kādos veidos Tabaka gan iekļāvās, gan atšķīrās no tur notiekošajiem kultūras procesiem.

Eksponātu izlase ir veidota no LNMM, Latvijas mākslinieku savienības muzeja, Berlīnes Nacionālās galerijas, Ludviga muzeja Āhenā krājumiem, kā arī no Fostela, Jutas un Manfreda Heinrihu, Zuzānu un citām privātkolekcijām Vācijā un Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu