Dzintaru koncertzālē uzstāsies vijolnieks Džošua Bels

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18. augustā Jūrmalā uzstāsies viens no pasaulē pieprasītākajiem vijolniekiem - Džošua Bels. Mūziķis uzstāsies Dzintaru koncertzālē simfoniskā orķestra pavadījumā diriģenta Maksima Eškenazi vadībā. Šis pasākums ir daļa no «Baltijas muzikālo sezonu» vasaras koncertu programmas.

Pirmo reizi paņemot rokās vijoli 4 gadu vecumā, jau 14 gados Bels debitēja ar Filadelfijas orķestri Rikardo Muti vadībā, bet trīs gadus vēlāk viņš uzstājās Kārnegī zālē Ņujorkā. Leģendārais vijolnieks ir Indiānas universitātes absolvents un prestižās Avery Fisher balvas ieguvējs, kurš ir ierakstījis vairāk nekā 40 mūzikas albumus, daudzi no kuriem ir izpelnījušies Grammy, Mercury, Gramophone un Echo Klassik balvas. Džošua Bela talantam nav līdzinieku, un tieši tas viņu padara par vienu no ievērojamākajiem mūsdienu vijolniekiem. Viņam piešķirto pagodinājumu saraksts ir teju bezgalīgs; viņš ir kļuvis par grāmatu un filmu varoni, aicināts piedalīties populāros TV raidījumos un sniegt padomus kultūras jautājumos, tomēr tas nav galvenais viņa spožajā biogrāfijā. Pirmkārt, Bels ir mūziķis, kas spēj spēj rast ceļu uz ikkatra klausītāja sirdi, spēlējot savu 1713. gadā Stradivāri darināto vijoli «Huberman».

Izcilais vijolnieks ir piedalījies tādu kulta filmu kā Fransuā Žerāra «Sarkanā vijole» un Rona Hovarda «Enģeļi un dēmoni» skaņu celiņu tapšanā.

Džošua Bels ir izpelnījies slavu arī ņemot dalību vienā no populārākajiem flešmobiem klasiskās mūzikas vēsturē. 2007. un 2014. gadā viņš anonīmi spēlēja vijoli Vašingtonas metro stacijā. Pirmā koncerta laikā viņam izdevās 47 minūtēs nopelnīt aptuveni 32 dolārus.

18. augustā Dzintaru koncertzālē skanēs A. Dvoržāka 9. simfonija «No Jaunās pasaules», F. Mendelsona uvertīra «Sapnis vasaras naktī» un M. Bruha «Pirmais koncerts vijolei un orķestrim».

Biļetes uz «Baltijas muzikālajām sezonām» var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās. Biļešu cenas svārstās no 15 līdz 75 eiro.

«Baltijas muzikālās sezonas»

«Baltijas muzikālās sezonas» ir viens no lielākajiem klasiskās mūzikas un operas projektiem Ziemeļeiropas valstīs, kura ietvaros Latvijā norisinās pasaules līmeņa zvaigžņu koncerti.

«Baltijas muzikālo sezonu» svinīgā atklāšana notika 3. jūnijā. Pilnībā izpārdotā Dzintaru koncertzālē uzstājās leģendārais itāļu diriģents Rikardo Muti, kurš vadīja Luidži Kerubīni orķestri.

Jūrmalā, vasaras pasākumu cikla ietvaros, ar lieliem panākumiem notika pasaulslavenā pianista Denisa Macujeva, operas zvaigžņu Elīnas Garančas un Hiblas Gerzmavas, kā arī Lorensa Braunlija un Sāras Kobernas koncerti.

Klasiskās mūzikas cienītāji varēs izbaudīt soprāna Kristīnes Opolais, vijolnieka Džošua Bella, kā arī džeza muzikanta un trompetista Krisa Boti uzstāšanos.

«Baltijas muzikālo sezonu» pasākumu programma:

5. augustā - Kristīne Opolais un Pāvels Černohs ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā.

18. augustā - Džošua Bels ar simfonisko orķestri diriģenta Maksima Eškenazi vadībā.

29. augustā - «Young International Opera Stars»

3. septembrī - Kriss Boti

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu