Jauns latviešu instrumentālās mūzikas albums «Gadalaiki. Vasara. Stīgas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas veikalos nonācis sērijas «Gadalaiki» izdevums «Gadalaiki. Vasara. Stīgas», kurā iekļauto skaņdarbu melodiju autori ir: Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Uldis Stabulnieks, Mārtiņš Freimanis, Jānis Lūsēns, Uldis Marhilevičs un citi.

Latviešu instrumentālās mūzikas sērijā «Gadalaiki» līdz šim jau, klajā nākuši trīs albumi. Pirmais no tiem iznāca pērnā gada decembrī ar nosaukumu «Gadalaiki. Ziema. Klavieres», un tajā pazīstamu latviešu populārās mūzikas dziesmu instrumentālos pārlikumus klavierēm izpildīja pianists un aranžētājs Normunds Kalniņš. Šī gada pavasarī klajā nāca otrais sērijas izdevums «Gadalaiki. Pavasaris. Ģitāra», kuru ieskaņoja ģitārists Rihards Lībietis, kurš ģitāras versijās aranžēja Raimonda Paula, grupu - Instrumenti, Prāta Vētra un Tumsa, un daudzu citu pazīstamu latviešu autoru populārus skaņdarbus.

Instrumentālās versijās, īpaši neatkāpjoties no dziesmu formām un kopējās noskaņas, starp citiem darbiem, albumā iekļauti tādi pazīstami skaņdarbi, kā grupas Pērkons izpildītā «Zaļā dziesma», Zodiaka «Manas mīļākās puķes», grupas «Tumsa» liriskais skaņdarbs «Lietus dārzs», Ulda Stabulnieka romantiskā «Ejot cauri rudziem», Raimonda Paula «Nepasauc, nepiesauc mani vēl», kā arī Marhileviča himna mīlestībai «Lūgums» un Imanta Kalniņa «Viņi dejoja vienu vasaru».

Jaunā albuma skaņdarbus nelielam stīgu sastāvam, ģitārai un sitamajiem instrumentiem aranžējis Normunds Kalniņš. Ierakstā piedalījušies Liepājas simfoniskā orķestra sastāva mūziķi: Ērika Hrustaļova (vijole), Baiba Bergmane (alts), Baiba Jūrmale (čells), Raitis Eleris (kontrabass), kā arī Roberts Dinters (akustiskā ģitāra, ukulele) un Māris Zīlmanis (sitamie instrumenti). Ierakstīja un miksēja Gints Stankevičs (Factory Sounds Studio), producēja un dziesmas aranžēja Normunds Kalniņš.

Tāpat kā visiem iepriekšējiem izdevumiem, arī šim noformējumā izmantota īpaši Gadalaiku sērijai gatavota mākslinieces Līgas Ķempes glezna. Izdevuma dizaina autors ir mākslinieks Artūrs Tigulis.

Sērijas nākamais albums «Gadalaiki. Rudens. Saksofons» nāks klajā jau septembra beigās un tajā atradīsiet smeldzīgas un rudenīgas melodijas, kuras kļuvušas populāras kā dziesmas un instrumentālajās versijās, bieži vien agrāk nemaz nav skanējušas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu