Baltvilka balvai nominēti 10 rakstnieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starptautiskajai Jāņa Baltvilka balvai oriģinālliteratūrā un grāmatu mākslā nominēti 10 rakstnieki, pavēstīja balvas koordinatore Alīse Nīgale.

Juris Zvirgzdiņš nominēts par stāstu «Tobiass, Čārlijs un neredzamais spoks», Māris Rungulis par grāmatu «Pastaiga mirušo pilsētā. Pārupes spoku stāsti», Uldis Auseklis par dzejas krājumu «Kaķēns margrietiņās», Māra Viška par ilustrācijām Ulda Daugaviņa grāmatai «Baltais lācis. Pasaku pavārgrāmata bērniem» un Anita Kreituse par ilustrācijām grāmatai «Puika, kas zīmēja kaķus»

Tāpat balvai nominēta Sanita Reinsone par grāmatu «Kus mul patarei! Kā Igaunijas leļļi bēga uz Latviju», Toms Kalninskis par grāmatu «Zaķa Garauša laimes zeme» un Dārta Stafecka par ilustrācijām sērijas «Bikibuks» grāmatai Nr.90 - Ilmārs Šlāpins «Es tiešām gribu sunīti» nominēti LVM balvai par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā «Jaunaudze».

Kristians Brekte balvai nominēts par ilustrācijām Runguļa grāmatai «Pastaiga mirušo pilsētā. Pārupes spoku stāsti» un par ilustrācijām sērijas «Bikibuks» grāmatai Nr.85 - Fricis Brāda «Vakars». Brekte nominēts arī VAS «Latvijas valsts meži» balvai par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā «Jaunaudze».

Savukārt Elīna Brasliņa tikusi nominēta par ilustrācijām Zvirgzdiņa grāmatai «Tobiass, Čārlijs un neredzamais spoks» un Luīzes Pastores grāmatām «Operācija maska» un «Pēdējais ķēniņš».

Balvas pasniegšanas ceremonijā notiks 24. jūlijā Gaismas pils korē, Jāņa Baltvilka 73. dzimšanas dienā.

Jau zināms, ka Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā saņems Inga Karlsberga par vācu rakstnieces Anetes Mīrsvas grāmatas «Samsona ceļojums» tulkojumu latviešu valodā.

Vācu rakstniece Anete Mīrsva
Vācu rakstniece Anete Mīrsva Foto: publicitātes

«Mīrsvai balva piešķirta par garstāstu, kurā, tēlojot zēna un viņa suņa pēdējo kopīgo ceļojumu un mācīšanos pieņemt nāves realitāti, emocionāli spēcīgi un dzīvi apliecinošā noskaņā izskan atziņa par dzīves rituma dabiskumu un noslēguma nenovēršamību, kā arī patieso vērtību - draudzības, sirdsgudrības, empātijas un drosmes - apliecinājums», sacīja Nīgale.

Mīrsva piedalīsies arī Starptautiskajos bērnu literatūras lasījumos «Vai taureņi taurē un mīdijas mīdās?», kas norisināsies 24.jūlijā Gaismas pils korē.

Šogad grāmatas vērtēja Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (LBJLP) prezidente un Latvijas Universitātes profesore Ilze Stikāne, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) docente Aiga Dzalbe, kultūras žurnāliste Santa Remere, aktieris un režisors Jānis Znotiņš un «Iespējamās misijas» direktors Kārlis Andersons.

Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā saņems Inga Karlsberga
Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā saņems Inga Karlsberga Foto: publicitātes

Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā un ar to saistīto pasākumu norisi atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, Starptautiskā Ventspils rakstnieku un tulkotāju māja, VAS «Latvijas valsts meži», Gētes institūts Rīgā, LNB un studija «Pixelart».

Balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegšana notiek kopš 2004.gada, bet kopš 2008.gada to piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam.

Tās uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi - bērnu, kurš lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā. Tāpat balvas mērķis ir palīdzēt latviešu bērnu literatūrai nonākt jaunā attīstības pakāpē, pievērst talantīgu rakstnieku un mākslinieku interesi bērnu grāmatām un rosināt bērnus un viņu vecākus izvēlēties augstvērtīgas grāmatas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu