Vēsturiski foto: «Iļģi» Latvijā un pasaulē gadu gaitā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Iļģu" privātais arhīvs

Tuvojoties postfolkloras grupas «Iļģi» jubilejas deju lielkoncertam «Spēlēju. Dancoju. Dejoju», kas gaidāms 14. maijā «Arēnā Rīga», tās dalībnieki piedāvā izlasi ar vēsturiskiem foto no grupas darbības vēstures gadu gaitā.

«Iļģi» dibināti 1981. gadā un savā cienījamā ilguma pastāvēšanas vēsturē uzstājušies daudzviet pasaulē – ansambļa foto arhīvā pieejamas liecības par viesošanos Ķīnā, Šveicē, Amerikā un dažādiem īpašiem brīžiem tepat Latvijā.

«Iļģi» Dzegužkalnā 1987. gads FOTO: "Iļģu" privātais arhīvs«Iļģi» 1987. gads FOTO: Gunārs Binde«Iļģi» Austrālijā 1989. gads
«Iļģi» Dzegužkalnā 1987. gads FOTO: "Iļģu" privātais arhīvs«Iļģi» 1987. gads FOTO: Gunārs Binde«Iļģi» Austrālijā 1989. gads Foto: "Iļģu" privātais arhīvs

«Tik ilgs ceļš iets uz šo koncertu, un nu jau tas redzams kalna galā. Nedēļu pirms koncerta mūziķu mēģinājums ilga sešas stundas, taču «Spēlēju, dancoju» mēģinājums krietni iespaidīgāks – kad mēs ieradāmies noskatīties rezultātu, bērni un jaunieši no «Dzirnām» un «Vektora» bija dejojuši jau astoņas stundas! Un kas par sparu un jaudu! Ne miņas no noguruma. Gribas domāt, ka mūsu mūzika dejotājus tiešām iedvesmo,» par saspringto gatavošanās procesu stāsta grupas dibinātāja Ilga Reizniece.

Kā ziņots iepriekš, koncerts norisināsies divās daļās – pirmajā daļā «Iļģu» dziesmas tiks izdejotas režisores Ingas Tropas un horeogrāfa Jāņa Purviņa vadībā, otrajā daļā būs skatāma daļa no deju lieluzveduma, «Iļģu» opusa ar Raiņa dzeju «Spēlēju, dancoju», ko horeogrāfa Agra Daņiļeviča vadībā izdejos deju grupa «Dzirnas» un TDA «Vektors».

"Iļģi" 1989. gads FOTO: "Iļģu" privātais arhīvs"Iļģi" Ķīnā 1991. gads FOTO: "Iļģu" privātais arhīvsLugāno 1993. gads
"Iļģi" 1989. gads FOTO: "Iļģu" privātais arhīvs"Iļģi" Ķīnā 1991. gads FOTO: "Iļģu" privātais arhīvsLugāno 1993. gads Foto: "Iļģu" privātais arhīvs

«Ar visiem pirmās daļas dejotājiem tiksimies mēģinājumos dienu pirms koncerta. Zinām, cik cītīgi un atbildīgi visi gatavojas. Mēs arī. Visi darbi atlikti sāņus, arī ģimenēm jābūt saprotošām. Mēģinām gandrīz katru dienu. Tiekamies ar mūsu viesmūziķiem un viesdziedātājām. Lielu daļu mūsu laika aizņem tehnisku jautājumu risināšana. Tieši tehniskā ziņā tik sarežģīts uzdevums «Iļģu» ilgajā mūžā ir pirmoreiz. Taču esam pārliecināti, ka arī koncerts būs vienreizējs, nebijis un neatkārtojams,» emocijas raksturo Reizniece.

2001. gads ASV
2001. gads ASV Foto: "Iļģu" privātais arhīvs

Koncertā piedalīsies bērnu deju kolektīvi "Auseklītis" (Rīga), "Dzintariņš" (Rīga), "Teiksmiņa" (Rīga), "Zelta sietiņš" (Rīga), jauniešu deju ansambļi "Daiļrade" (Rīga), "Dancis" (Rīga), "Līgo" un "Līgo studija" (Rīga), "Rotaļa" (Rīga), "Teiksma" (Rīga), Vektors" (Rīga), "Zīle" (Ķekava), vidējās paaudzes deju kolektīvi "Dancis" (Rīga), "Līgo" (Rīga), "Mana rotaļa" (Rīga) un "Teiksma" (Rīga), senioru deju kolektīvi "Baltābele" (Garkalne), "Ozolnieki" (Ozolnieki), "Sidrabaine" (Ķekava) un "Tacis" (Carnikava), kā arī Agra Daņiļeviča deju skola "Dzirnas".

Biļetes uz «Spēlēju. Dancoju. Dejoju» pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un internetā. Pensionāriem, bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām kopā ar pavadoņiem - atlaides.

Biļetes uz koncertu šeit

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu