«Dzelzs vilks» noslēgs turneju Latvijā, dosies uz Lielbritāniju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 8. aprīlī, grupa «Dzelzs vilks» noslēgs savu 25 gadu jubilejas turneju «Dziesmas pilnmēness naktī» Latvijā, sniedzot akustisku koncertu Vecgulbenes muižā, informē grupas menedžmenta pārstāve Aija Kaukule. Savukārt no 21. aprīļa līdz 23. aprīlim grupa dosies jubilejas koncertturnejā uz Apvienoto Karalisti.

Turnejas laikā Latvijā grupa sniedza koncertus Liepājā, Valmierā, Alūksnē, Cēsīs, Ventspilī, Jelgavā, kā arī pilnībā izpārdotu koncertu Rīgā, koncertzālē «Palladium».

«Esam laimīgi, ka mūsu ceturtdaļgadsimta spilgtākās dziesmas šobrīd ir ne tikai tika iemūžinātas dubultdiskā un Dzelzs vilka pirmajā vinila platē, bet arī izskanēja kupli apmeklētos koncertos - kopā ar visu paaudžu uzticamajiem faniem,» stāsta «Dzelzs vilka» mūziķi. «Nu atlicis jaudīgi noslēgt mūsu jubilejas svinības Latvijā, un mums ir liels prieks, ka to darīsim īpašajā Vecgulbenes muižas atmosfērā, muzicējot akustiski,» piebilst mūziķi.

Aizsākot turneju Apvienotajā Karalistē, grupas koncerti notiks 21. aprīlī Mensfīldā, 22. aprīlī Bredfordā, kā arī 23. aprīlī Edinburgā, Skotijā. Koncertos izskanēs grupas zināmākās dziesmas no visiem grupas 25 gadu daiļrades posmiem.

Latviešu rokgrupa «Dzelzs vilks» dibināta 1991. gadā, Mālpilī. Tā izdevusi 13 studijas albumus un vienu dziesmu izlasi. Grupa ieguvusi septiņas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas. Arī šogad grupas jaunākais studijas albums «Perfekta rītdiena» ieguvis «Zelta mikrofona» balvu kā 2016. gada labākais roka vai metāla mūzikas albums. Grupas mūziķi arī radījuši mūziku teātra un dejas izrādēm. Jau vairāk nekā desmit gadu grupas sastāvs ir nemainīgs - Juris Kaukulis (balss, ģitāra), Mārcis Judzis (bungas), Kaspars Tobis (sintezatori), Kārlis Alviķis (bass).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu